Sadržaj
×

Datum izdanja:

9.3.2021.

Verzija:

Mesečna zbirna vrednost

Važno: Proverite da   li ste instalirali neophodne ispravke navedene u članku Kako da dobijete ovo ažuriranje pre nego što instalirate ovu ispravku. 

Važno: Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, na primer kritičnim, bezbednosnim, upravljačkim programom, servisnim paketima i tako dalje potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuistorije ažuriranja Windows servera 2008 servisnog paketa 2.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja i ispravke koje su bili deo ažuriranja KB4601360 (izdato februar 2021) i odnosi se na sledeće probleme: 

 • Odnosi se na podizanje ranjivosti bezbednosti privilegija zabeležene u cve-2021-1640 u vezi sa Štampaj zadacima podnetom na "datoteka:" portovi. Kada instalirate Windows ispravke iz devetog marta, 2021 i novije verzije, odštampajte zadatke koji su u stanju čekanja pre ponovnog pokretanja usluge štampanja na čekanju ili ponovnog pokretanja OS ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite stavke koje utiču na štampanje i ponovo ih prosledite u redosled štampanja kada je usluga štampanja na čekanju na mreži.

 • Rešava problem po kojem neizvorni uređaj koji se nalazi u istom domenu ne prima Kerberos karticu usluge iz aktivnog direktorijuma. Do ovog problema dolazi čak i ako su instalirane ispravke za Windows koje sadrže cve-2020-17049 zaštite objavljene između 10 novembra i 8 decembra 2020 i konfigurisane Perfromticketket na 1 ili veću. Kupovina karata ne uspeva sa KRB_GENERIC_ERROR da li pozivaoci prosleđuju karticu za potvrdu karata koja se daje bez donje karte (TGT) kao karticu za dokaze bez USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED zastavice za korisnika u kontrolama korisničkog naloga.

 • Bezbednosne ispravke za Windows osnove, Windows Shell i Windows hibridni oblak umrežavanja.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke i ponovnog pokretanja uređaja, možda ćete dobiti grešku "nije moguće konfigurisati Windows ispravke. Vraćanje promena. Nemojte da isključite računar ", a ispravka može da se prikaže kao da nije uspela u istoriji ažuriranja.

To se očekuje u sledećim okolnostima:

 • Ako instalirate ovu ispravku na uređaju koji radi pod operativnim sistemom koje nije podržano za ESU. Za kompletnu listu izdanja koja su podržana, pogledajte KB4497181.

 • Ako nemate instaliran i aktiviran ključ programskog dodatka za ESU MAK.

Ako ste kupili ESU ključ i nailazite na ovaj problem, proverite da li ste zatvorili sve preduslove i da li je ključ aktiviran. Informacije o aktivaciji potražite u ovom blogu . Za informacije o preduslove pogledajte odeljak "kako da dobijete ovu ispravku" u ovom članku.

Neke operacije, kao što je preimenovanje, koje obavljate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na deljenoj jačini klastera (csv) možda neće uspeti, "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do toga dolazi kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV iz procesa koji nema privilegiju administratora.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

 • Izvrљite operaciju iz čvora koja nema CSV vlasništvo.

Microsoft radi na rezoluciji i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kada instalirate ispravke koje su objavljene 9 marta, 2021, možda ćete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključe:

 • Elementi dokumenta mogu da se štampaju kao neprozirna crna/boja polja ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente, kao što je logotipi.

 • Linije tabele možda nedostaju. Možda će biti prisutne i druga poravnavanja ili problemi sa oblikovanjem.

 • Štampanje iz nekih aplikacija ili na neke štampače može da dovede do prazne stranice ili nalepnice.

Ovaj problem se rešava u KB5001642.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

VAŽNO Klijenti koji su kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za lokalne verzije ovih operativnih sistema moraju da slede procedure u KB4522133 da bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke posle 2020.

Više informacija o ESU i izdanjima podržavaju potražite u članku KB4497181.

Preduslovi

Morate da instalirate ispravke navedene ispod i ponovo da pokrenete uređaj pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. Instaliranje ovih ispravki poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja i ublažava potencijalne probleme prilikom instaliranja zbirne vrednosti i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.

 1. 2019 za servisno ažuriranje steka (SSU) (KB4493730). Da biste dobili samostalni paket za ove SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo SHA-2 potpise.

 2. Najnovija SHA-2 ispravka (KB4474419) objavljena je 2019 8. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam automatski biti ponuđena. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo SHA-2 potpise. Više informacija o SHA-2 ispravkama potražite u članku 2019 za Sha-2 zahtevi za potpisivanje kodom za Windows i WSUS.

 3. Paket produženih bezbednosnih ispravki (ESU) za licenciranje (KB4538484) ili ispravku za produžene bezbednosne ispravke (ESU) za pripremu licenciranja (KB4575904). ESU pripremni paket za licenciranje će vam biti ponuđen sa usluge WSUS. Da biste dobili samostalni paket za edalu za pripremu za licenciranje, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog.

Nakon instaliranja gorenavedenih stavki, Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju SSU (KB4580971). Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski ponuditi ako ste ESU klijent. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

Daa

Nitko. Ovo ažuriranje će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update ako ste vi ESU klijent.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows Server 2008 servisni paket 2

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000844.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×