Sadržaj
×

Datum izdanja:

9.3.2021.

Verzija:

Mesečna zbirna vrednost

Važno: 

Windows Server 2012 je dostigao glavni sistem podrške i sada je u produženoj podršci. Počevši od jula 2020, više neće biti opcionalna izdanja (poznato kao C ili D) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u okviru proširene podrške imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate i kao "B" ili ažuriranje u utorak.

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, na primer kritičnim, bezbednosnim, upravljačkim programom, servisnim paketima i tako dalje potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuistorije ažuriranja za Windows Server 2012 Update.

Važno: 
2021
U okviru kraja podrške za Adobe Flash, KB4577586 je sada dostupna kao opcionalna ispravka iz usluge Windows Update (Wu) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash program iz Windows uređaja. Kada se instalira, ne možete da deinstalirate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft potražite u članku ažuriranje na lokaciji Adobe Flash Playera.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja i ispravke koje su bili deo ažuriranja KB4601348 (izdato prethodnih februara, 2021) i odnosi se na sledeće probleme: 

  • Odnosi se na podizanje ranjivosti bezbednosti privilegija zabeležene u cve-2021-1640 u vezi sa Štampaj zadacima podnetom na "datoteka:" portovi. Kada instalirate Windows ispravke iz devetog marta, 2021 i novije verzije, odštampajte zadatke koji su u stanju čekanja pre ponovnog pokretanja usluge štampanja na čekanju ili ponovnog pokretanja OS ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite stavke koje utiču na štampanje i ponovo ih prosledite u redosled štampanja kada je usluga štampanja na čekanju na mreži.

  • Rešava problem po kojem neizvorni uređaj koji se nalazi u istom domenu ne prima Kerberos karticu usluge iz aktivnog direktorijuma. Do ovog problema dolazi čak i ako su instalirane ispravke za Windows koje sadrže cve-2020-17049 zaštite objavljene između 10 novembra i 8 decembra 2020 i konfigurisane Perfromticketket na 1 ili veću. Kupovina karata ne uspeva sa KRB_GENERIC_ERROR da li pozivaoci prosleđuju karticu za potvrdu karata koja se daje bez donje karte (TGT) kao karticu za dokaze bez USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED zastavice za korisnika u kontrolama korisničkog naloga.

  • Bezbednosne ispravke za Windows osnove, Windows Shell, Windows UAC, Windows hibridni oblak umrežavanja, Windows grafike i Windows Media.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Neke operacije, kao što je preimenovanje, koje obavljate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na deljenoj jačini klastera (csv) možda neće uspeti, "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do toga dolazi kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV iz procesa koji nema privilegiju administratora.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Obavite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

  • Izvrљite operaciju iz čvora koja nema CSV vlasništvo.

Microsoft radi na rezoluciji i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kada instalirate ispravke koje su objavljene 9 marta, 2021, možda ćete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključe:

  • Elementi dokumenta mogu da se štampaju kao neprozirna crna/boja polja ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente, kao što je logotipi.

  • Linije tabele možda nedostaju. Možda će biti prisutne i druga poravnavanja ili problemi sa oblikovanjem.

  • Štampanje iz nekih aplikacija ili na neke štampače može da dovede do prazne stranice ili nalepnice.

Ovaj problem se rešava u KB5001641.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preporučuje se da na operativni sistem instalirate najnoviju ispravku steka paketa (SSU) pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. Lose poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublažavanje potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne vrednosti i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4566426) će vam se automatski ponuditi. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

Daa

Nitko. Ovo ažuriranje će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows Server 2012, Windows ugrađen 8 standard

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za ažuriranje 5000847.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×