Sadržaj
×

Datum izdanja:

9.3.2021.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Važno: 

Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 dostigli su kraj glavne podrške i sada su u produženoj podršci. Počevši od jula 2020. godine, više neće biti opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (poznata kao "C" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u produženoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak").

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 istorija ažuriranja.

Važno:  9. mart 2021.
U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586 je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586.   Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja i ispravke koje su deo ispravke KB4601384 (objavljene 9. februara 2021.) i rešava sledeće probleme:

  • Rešava problem kada nema izvorni uređaj koji se nalazi u istom domenu ne prima tiket za uslugu Kerberos od usluge Active Directory DCs. Do ovog problema dolazi čak i ako su instalirane ispravke Windows koje sadrže zaštite CVE-2020-17049 objavljene između 10. novembra i 8. decembra 2020. i konfigurisane ispravke PerfromTicketSignaturedo 1 ili više. Pribavljanje tiketa ne uspeva uz KRB_GENERIC_ERROR ako pozivaoci u kontrolama korisničkog naloga prosleđuju tiket za dodelu PAC-less tiketa (TGT), a da zastavicu USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED ne podese za korisnika u kontrolama korisničkog naloga.

  • Adresuje podizanje bezbednosne ranjivosti privilegija dokumentovane u izdanjima CVE-2021-1640 povezanim sa štampanjem zadataka prosleđenim portovima "FILE:". Nakon instaliranja Windows ispravki od 9. marta 2021. i novijih verzija, štampanja koji su u stanju na čekanju pre nego što ponovo pokrenete uslugu štampanja na čekanju ili ponovo pokrenete operativni sistem, ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite na koje se to odštampa štampanje i ponovo ih podnosi u red za štampanje kada je usluga štampanja na čekanju na mreži.

  • Bezbednosne ispravke za Windows Fundamentals, Windows Shell, Windows UAC, Windows Hybrid Cloud Networking, Windows Media i Windows Graphics.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Određene operacije, kao što je preimenovanje ,koje izvršavate nad datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

  • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instalacije ispravki objavljenih 9. marta 2021, možete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključuju:

  • Elementi dokumenta mogu da se odštampaju u neprobojnim okvirima ili u boji ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente kao što su logotipi.

  • Moguće je da nedostaju redovi tabele. Možda će biti prisutni i drugi problemi sa poravnanjem ili oblikovanjem.

  • Štampanje iz nekih aplikacija ili nekih štampača može dovesti do prazne stranice ili oznake.

Ovaj problem je rešen u KB5001640.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preporučujemo da instalirate najnoviju ispravku servisnog paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. SSU-e poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Ispravku, najnoviji SSU (KB4566425) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows Ugrađeno 8.1 Industrijsko preduzeće, Windows Ugrađeno 8.1 industrijska Pro

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije 5000848o datoteci za ažuriranje da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×