Uvod

Ovaj članak opisuje ispravku za Microsoft Lync 2013 koja vam omogućava da sortirate i pretražujete kontakte po furigana znakovima.Napomena Furigana je fonetski sistem znakova koji se koristi za prikazivanje japanskog.

Više informacija

Da biste omogućili ovu funkciju, instalirajte sledeću ispravku:

2880474 Opis Lync 2013 ispravke: april 2014 Kada instalirate ovu ispravku, morate da omogućite postavku Enablefoneticsearch . Da biste to uradili, pokrenite sledeće komande u ljuske upravljanja Lync serverom: $x = New-CsClientPolicyEntry -Name "EnablePhoneticSearcH" -Value $true Set-CsClientPolicy -PolicyEntry @{Add=$x} Kada omogućite ovu postavku, morate dodati polja "zahtevano ime" u indeks ABS. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Pokrenite Absconfig. exe na programu Lync server front-end serveri koji imaju omogućenu uslugu adresara za otvaranje dijaloga Alatke za konfiguraciju ABS . Napomena Možda ćete morati da pronađete Absconfig. exe. Absconfig alatka se podrazumevano ne instalira u Lync serveru 2010 i Lync server 2013. Da biste preuzeli alatku, posetite neku od sledećih Microsoft Web lokacija:

 2. U kolonu " Ime atributa oglasa " dodajte sledeća polja za ime. Zatim izaberite odgovarajuću stavku u koloni "ime Oč" i potvrdite izbor u poljima za potvrdu u kolonama koje su omogućene za sledeća polja:

  • msDS-PhoneticFirstName

  • msDS-PhoneticLastName

  • msDS-PhoneticDisplayName

 3. Na osnovu kojih korisnici želite da uključite u ABS datoteke? (Navedi filtere), izaberite opciju ne primenjavaj opcije "Uključi ili isključi filtere ".

 4. Na osnovu koje vrednosti telefonskog broja želite da uključite u ABS datoteke?izaberite polje za broj telefona koje je trenutno prisutno u oglasu za atribute telefona i opciju atributa proxy/adrese .

 5. Kliknite na dugme Primeni promene.

 6. Ponovo pokrenite RtcSrv na svakom izloženom serveru u bazenu.

 7. Pokrenite sledeću komandu da biste ponovo pokrenuli IIS uslugu na svakom izloženom serveru u bazenu:

  iisrest /restart 
 8. Ako koristite Lync server 2013, idite na korak 9. Ako koristite Lync Server 2010, pokrenite sljedeću naredbu u ljuske Lync servera, a zatim sačekajte da se proces replikacije završi:

  Update-CsUserDatabase Napomena Kraj procesa će biti naznačen u evidencijama događaja. Da biste pronašli događaj, koristite ID događaja 30024.

 9. Pokrenite sledeću komandu u školjke za upravljanje Lync serverom, a zatim sačekajte da se proces replikacije završi:

  Update-CsAddressBook 

  Napomena Kraj procesa će biti naznačen u evidencijama događaja. Da biste pronašli događaj, koristite ID događaja 21004 ili ID događaja 21010.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×