Rezime

Ovaj članak opisuje kako se aktivira trajna licenca sistema Microsoft Office Visio.

Više informacija

Večita dozvola nikada ne ističe. To je večita licenca za korišćenje Visio proizvoda. Kada prvi put nakon instalacije pokrenete Visio, Microsoft čarobnjak za aktivaciju se automatski pokreće. Predstavljene su vam dve opcije aktivacije ili kasnije možete odabrati da aktivne:

 • Aktiviranje pomoću Interneta

 • Aktiviraj pomoću telefona

Ako izaberete opciju Aktiviraj pomoću Internet opcije, čarobnjak za aktivaciju automatski kontaktira Microsoft servere licenciranja putem Internet veze. Ako koristite važeću šifru proizvoda koja ranije nije korišćena, proizvod se odmah aktivira. Ako izaberete opciju Aktiviraj pomoću opcije telefona, pozovite telefonski broj koji je obezbeđen u čarobnjaku za aktivaciju i upišite broj potvrde koji obezbeđuje agent korisničkog servisa. U svakom slučaju, nakon što aktivirate proizvod, imaćete licencu za korišćenje programa Visio koja nikada ne ističe. Visio možete da pokrenete do 10 puta bez aktiviranja. Ako ne aktivirate proizvod, on se pokreće u režimu smanjene funkcionalnosti. U režimu smanjene funkcionalnosti ne možete da sačuvate izmene u dokumentima ili da kreirate novi dokument, a dodatna funkcionalnost može biti smanjena. Postojeće Visio datoteke ili crteži neće biti oštećeni i visio možete lako da promenite Visio iz režima smanjene funkcionalnosti tako što ćete pratiti uputstva koja su prikazana na prikazanim ekranima. Više informacija potražite u odeljku "Zatvori režim smanjene funkcionalnosti" ovog članka.

Aktiviranje pomoću Interneta

Aktiviranje programa Visio pomoću Interneta je lakši od dva metoda aktivacije. Da biste aktivirali proizvod pomoću Interneta, pokrenite Visio, a zatim sledite ove korake:

 1. U čarobnjaku za aktivaciju kliknite na dugme Aktiviraj pomoću Interneta, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 2. Pročitajte stranicu Microsoft Office smernica za privatnost, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici "Informacije o kupcima" upišite lične informacije. Jedina informacija koju treba da dovršite je opcija "Zemlja/region". Izaberite odgovarajuću zemlju sa liste, upišite sve druge informacije koje želite, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici "Specijalne ponude" imate tri izbora za dobijanje informacija i ponuda korporacije Microsoft. Nijedna od ovih opcija podrazumevano nije izabrana. Ako želite da primite informacije ili ponude korporacije Microsoft, izaberite željene opcije, otkucajte svoju e-adresu, a zatim kliknite na dugme Prosledi. Kada kliknete na dugme "Prosledi", informacije se šalju Microsoft serverima za licenciranje. Kada se informacije provere, pojaviće se stranica "Kompletna aktivacija" i možete da koristite Office programe bez morate u budućnosti da aktivirate Office.

 5. Kliknite na dugme Završi.

Aktiviranje pomoću telefona

Ako nemate Internet vezu ili odaberete da ne aktivirate Visio pomoću Interneta, možete da koristite telefon da biste aktivirali Visio. Da biste na ovaj način aktivirali proizvod, pokrenite Visio, a zatim sledite ove korake:

 1. U čarobnjaku za aktivaciju izaberite opciju Aktiviraj pomoću opcije telefona, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 2. Pročitajte stranicu Microsoft Office smernica za privatnost, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na listi Izbor lokacije odaberite zemlju/region. Pozovite broj telefona koji je naveden na liniji 2. Agent korisničkog servisa će od vas zatražiti ID instalacije i zauzvrat će vam dati ID potvrde. Upišite ID potvrde u obezbeđena polja.NAPOMENA: Zabeležite ID potvrde koji obezbeđuje agent korisničkog servisa. Možda ćete moći ponovo da ga koristite na istom računaru ako ubuduće morate ponovo da ga preformuišete na čvrstom disku i ponovo instalirate Visio. Ako ID potvrde tada ne radi, ponovo pozovite agenta korisničkog servisa i zatražite novi ID potvrde.

 4. Kliknite na dugme Dalje.

 5. Na stranici Aktivacija Dovršena kliknite na dugme Završi.

Preskoči aktivaciju

Ako ne želite da aktivirate kopiju programa Visio, možete da kliknete na dugme "Aktiviraj kasnije" na bilo kojoj stranici čarobnjaka za aktivaciju. Čarobnjak vas upozorava da imate određeni broj puta da pokrenete proizvod pre nego što se od vas zahteva da ga aktivirate. Kliknite na dugme "Izađi" da biste zatvorili čarobnjak. NAPOMENA: Ako kasnije odlučite da aktivirate licencu, brojač za aktivaciju se smanjuje svaki put kada pokrenete Visio program. Ako brojač dostigne nulu, Visio program počinje sa pokretanjem u režimu smanjene funkcionalnosti.

Zatvori režim smanjene funkcionalnosti

Ako ne aktivirate Visio licencu, a Visio programi počinju u režimu smanjene funkcionalnosti, morate aktivirati licencu da biste napustili režim smanjene funkcionalnosti. Pošto se čarobnjak za aktivaciju pojavljuje svaki put kada pokrenete Visio program (pokrenut u režimu smanjene funkcionalnosti), imate mogućnost da aktivirate licencu svaki put kada pokrenete program. Ako ne aktivirate licencu kada pokrenete Visio, u meniju "Pomoć" možete da kliknete i na dugme "Aktiviraj proizvod". Na ovaj naиeo za aktivaciju poиinje иarobnjak.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×