Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Internet Explorer je završena 15. juna 2022.

Internet Explorer 11 je trajno onemogućen putem ispravke za Microsoft Edge na određenim verzijama OS Windows 10. Ako bilo koji sajt koji posetite zahteva Internet Explorer 11, možete ga ponovo učitati u režimu Internet Explorer u pregledaču Microsoft Edge. Preporučujemo da koristite Microsoft Edge za brže, bezbednije i modernije iskustvo pregledanja veba.

Prvi koraci uz Microsoft Edge

Rezime

15. decembra 2011. Microsoft je objavio plan za Windows korisnicima da automatski nadograde Internet Explorer na najnoviju verziju koja je dostupna za instaliranu verziju operativnog sistema. Ovaj program za nadogradnju je počeo u januaru za klijente koji imaju uključeno automatsko ažuriranje. Na isti način kao i nadogradnjom programa Internet Explorer 9 obrađivanje 2011. godine, ovaj program se sporo pokreće i ubrzaće se tokom vremena da bi uključio više računara.

Ovaj korak je namenjen kako bi svima pomogao da veb bude bezbedniji. Ažurirani pregledač pruža bolju bezbednost, bolje iskustvo pregledanja, najbolju zaštitu od zlonamernog softvera i poboljšanu mogućnost održavanja internet Explorer-a ažnim korišćenjem vremenski automatizovanih ispravki.

Ako morate da zadržite starije verzije programa Internet Explorer radi testiranja ili u druge svrhe, možete da primenite privremeno rešenje da se Internet Explorer ne nadogradi automatski. Da biste primenili ovo privremeno rešenje, idite na odeljak Rešavanje. Da biste sami rešili ovaj problem, idite na odeljak Rešite ga sami .
 

Rezoluciju

Da biste automatski zaobišli ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim kliknite na dugme Pokreniu dijalogu Preuzimanje datoteke i pratite korake u čarobnjaku Popravka za odgovarajući softver.
 

Internet Explorer 7 ili Internet Explorer 6 na Windows XP SP3Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 7 na Windows 7 ili na Windows Vista SP2
Napomena Ovaj čarobnjak je možda samo na engleskom jeziku. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za druge verzije programa Windows.
 

Popravi sam

Da biste sami rešili ovaj problem, pratite ove korake.

Važno Ovaj odeljak sadrži korake za uređivanje registratora. Ako neispravno izmenite registrator, može doći do ozbiljnih problema. Oprezno uređujete registrator. Trebalo bi da napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što pratite ove korake. Ako dođe do problema, možete da vratite registrator u prethodno stanje. Za više informacija o tome kako da napravite rezervne kopije i vratite registrator u prethodno stanje, kliknite na sledeću vezu da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da vratite registrator u prethodno stanje i napravite rezervnu kopiju Windows

Internet Explorer 7 ili Internet Explorer 6 na Windows XP SP3:

 1. Pokrenite uređivač registratora.

 2. Pronađite i izaberite sledeći potključ registratora:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer \Setup\8.0

 3. Kliknite dvaput na stavku registratora DoNotAllowIE80 , a zatim otkucajte 1 u polju Podaci o vrednosti.  Napomena Ako stavka registratora DoNotAllowIE80 ne postoji, morate da je kreirate. Da biste to uradili, u meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku Novo, izaberite stavku DWORD vrednost, otkucajte DoNotAllowIE80, a zatim pritisnite taster Enter.

Internet Explorer 9 ili Internet Explorer 8 na Windows 7 ili na Windows Vista SP2

 1. Pokrenite uređivač registratora.

 2. Pronađite i izaberite sledeći potključ registratora:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer \Setup\9.0

 3. Kliknite dvaput na stavku registratora DoNotAllowIE90 , a zatim otkucajte 1 u polju Podaci o vrednosti.

  Napomena Ako stavka registratora DoNotAllowIE90 ne postoji, morate da je kreirate. Da biste to uradili, u meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku Novo, izaberite stavku DWORD vrednost, otkucajte DoNotAllowIE90, a zatim pritisnite taster Enter.

Više informacija

Kada se Internet Explorer automatski nadogradi, instaliraju se sledeće verzije programa Internet Explorer:

 • Windows Internet Explorer 8 na Windows XP servisni paket 3 (SP3)

 • Windows Internet Explorer 9 na Windows Vista servisni paket 2 (SP2)

 • Internet Explorer 9 na Windows 7 ili na Windows 7 servisni paket 1 (SP1)


Napomena Ako koristite jednu od sledećih verzija programa Windows, Internet Explorer se neće automatski nadograditi:

 • Windows Server 2008 R2

 • Windows Server 2008

 • Windows Server 2003

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×