Blokovi su označene nepravilno/IOCTL_FLASH_PDD_SET_BLOCK_STATUS i kontrola na benda fleš memorijskih uređaja zasnovanih na ugrađeni Windows CE 6.0 R3

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Imate zasnovane na ugrađeni Windows CE 6.0 R3 uređaj koji koristi fleš memorijskih benda.

  • Fleš memorija koristi upravljački program model uređaja (MDD) i upravljački program zavisnu od platforme (PDD) fleš modela upravljačkog programa.

  • U benda fleš memorijskih izvršite neke operacija čitanja.

  • Operacija čitanja vrši se u blok, a onda dobija se greška na kontrolu u/i IOCTL_FLASH_PDD_READ_PHYSICAL_SECTORS.

U ovom scenariju, kontrolu za u/i IOCTL_FLASH_PDD_SET_BLOCK_STATUS oznake jos jedan blok kao loše. Ako operacija upisivanja vrši se u prvi blok, dolazi do oštećenja podataka.

Uzrok

Do ovog problema dolazi jer kôd za rukovanje grešku smatra grešku kao neuspeh pisati sektor na odredišni blok. Međutim, greška je zapravo je nemogućnost čitanja u sektoru iz izvornog bloka. Stoga, odredište bloka je označen kao loš blok.

Rešenje

Informacije o nadopuni za softver

Podržani softverska ispravka sada je dostupna od korporacije Microsoft kao ugrađeni CE 6.0 platforma graditelj mesečne Ažuriranje Windowsa (jul 2010). Ti majka mogu ovo potvrditi pomeranjem u sekciju „Datoteka informacija”. Ime datoteke paket sadrži verzija proizvoda, datum, broj članka baze znanja i tip procesora. Format imena datoteka paketa je sledeća: verzija-yymmdd-kbnnnnnn-procesor tip proizvoda , na primer: Wincepb50-060503-kb917590-armv4i.msi je ARMV4i Windows CE 5.0 platforma graditelj fix koji je dokumentovan u članak u bazi znanja 917590, a to je koje se nalaze u maju 2006 godine mesečna ispravku. Da biste odmah riješili taj problem, kliknite na sledeći broj članka za informacije o tome kako da nabavite Windows CE platforma graditelj i jezgro operativnog sistema softverskih ispravki:

Kako da pronađete jezgra operativnog sistema popravlja za Microsoft Windows CE platforma graditelj proizvoda

Preduslovi

Ova ispravka je podržan samo ako sve prethodno izdate ispravke za ovaj proizvod takođe je instalirao.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon što primijenite ovu nadopunu, morate izvršiti čistu build celi platforme. Da biste to učinili, koristite jednu od sljedećih metoda:

  • U meniju izgradi kliknite Clean, a zatim izaberite stavku Gradi platformu.

  • U meniju izgradi kliknite na Obnovi platforme.

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune softvera.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje prethodno objavljenu hitnu ispravku.

Informacije o datoteci

Engleski (Sjedinjene Države) verzije ovaj hitni popravak instalira datoteke koje imaju atribute koji su navedeni u sledećim tabelama. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u UTC vremenu (Coordinated Universal Time). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se po lokalnom vremenu zajedno sa odstupanjem za trenutno letnje/zimsko računanje vremena (DST). Pored toga, datumi i vremena mogu se promeniti kada izvršite određene operacije na datotekama.

Installer datoteke

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×