Simptomi

Kada koristite Microsoft Bluetooth miš, on može prestati da se odaziva. Ovo se može dogoditi tokom normalnog korišćenja ili kada dođe do nekog od ovih konkretnih scenarija:

  • RAČUNAR prelazi u stanje spavanja, a ključni taster za pritiskanje ili dugme za napajanje se koristi za buđenje iz stanja spavanja.

  • Postoji više Bluetooth miša povezanih sa istim RAČUNAROM.

Uzrok

Miš prestaje da se odaziva tokom normalnog korišćenja ili nakon što se probudi iz stanja spavanja

Može se javiti kada Bluetooth domaćin ne uspe da se ponovo povežete sa mišem. Glavni računarski sistem nakon toga zanemaruje pokušaje ponovnog povezivanja ili postavlja prilagodljivu frekvenciju u drugu frekvenciju i gubi potvrdu o uređaju.

Miš prestaje da se odaziva kada su povezani više miševi

Može se javiti kada Bluetooth domaćin ima "stop" na kontroli protoka dok drugi uređaji imaju mogućnost za glasanje.

Rešenje

Miš prestaje da se odaziva tokom normalnog korišćenja ili nakon što se probudi iz stanja spavanja

Ako miš prestane da se odaziva nakon što računar pređe u stanje spavanja, ponovo dodajte miš omogućen za Bluetooth sa kontrolne table. Da biste to uradili, sledite ove korake:Napomena: moraćete da koristite tastaturu da biste se kretali po sistemu.

  1. Otvorite stavku Kontrolna tabla.

  2. Otvorite opciju " Uređaji i štampači".

  3. Kliknite na dugme Dodaj uređaj.

Ovo će ponovo numeristi Bluetooth prijemnik i miš će biti ponovo otkriven. Ako ovo ne uspe, možete da pokušate ponovo da numerišu tako što ćete isključiti napajanje na Bluetooth prijemniku, a zatim uključiti, raspakujući i priključiti krofni za prijemnik (ako postoji) ili ponovo pokrenuti računar.

Miš prestaje da se odaziva kada su povezani više miševi

Ako miš prestane da se odaziva i ima više miševi povezanih sa RAČUNAROM, isključite ga, a zatim uključite jedan od Bluetooth miša.

Više informacija

Ako se problem pojavi više puta i moraćete ponovo da dodate miša ili da ga isključite, a zatim uključite, možda ćete želeti da ažurirate firmver ili upravljačke programe povezane sa Bluetooth kontrolerom. Za više informacija obratite se proizvođaču računara ili proizvođaču kontrolera. Za više informacija o rešavanju problema sa bežičnim i Bluetooth vezom pogledajte ovu Rješavanje problema: tekst miševa .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×