Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada koristite Microsoft Bluetooth miš, on može prestati da se odaziva. Ovo se može dogoditi tokom normalnog korišćenja ili kada dođe do nekog od ovih konkretnih scenarija:

  • RAČUNAR prelazi u stanje spavanja, a ključni taster za pritiskanje ili dugme za napajanje se koristi za buđenje iz stanja spavanja.

  • Postoji više Bluetooth miša povezanih sa istim RAČUNAROM.

Uzrok

Miš prestaje da se odaziva tokom normalnog korišćenja ili nakon što se probudi iz stanja spavanja

Može se javiti kada Bluetooth domaćin ne uspe da se ponovo povežete sa mišem. Glavni računarski sistem nakon toga zanemaruje pokušaje ponovnog povezivanja ili postavlja prilagodljivu frekvenciju u drugu frekvenciju i gubi potvrdu o uređaju.

Miš prestaje da se odaziva kada su povezani više miševi

Može se javiti kada Bluetooth domaćin ima "stop" na kontroli protoka dok drugi uređaji imaju mogućnost za glasanje.

Rešenje

Miš prestaje da se odaziva tokom normalnog korišćenja ili nakon što se probudi iz stanja spavanja

Ako miš prestane da se odaziva nakon što računar pređe u stanje spavanja, ponovo dodajte miš omogućen za Bluetooth sa kontrolne table. Da biste to uradili, sledite ove korake:Napomena: moraćete da koristite tastaturu da biste se kretali po sistemu.

  1. Otvorite stavku Kontrolna tabla.

  2. Otvorite opciju " Uređaji i štampači".

  3. Kliknite na dugme Dodaj uređaj.

Ovo će ponovo numeristi Bluetooth prijemnik i miš će biti ponovo otkriven. Ako ovo ne uspe, možete da pokušate ponovo da numerišu tako što ćete isključiti napajanje na Bluetooth prijemniku, a zatim uključiti, raspakujući i priključiti krofni za prijemnik (ako postoji) ili ponovo pokrenuti računar.

Miš prestaje da se odaziva kada su povezani više miševi

Ako miš prestane da se odaziva i ima više miševi povezanih sa RAČUNAROM, isključite ga, a zatim uključite jedan od Bluetooth miša.

Više informacija

Ako se problem pojavi više puta i moraćete ponovo da dodate miša ili da ga isključite, a zatim uključite, možda ćete želeti da ažurirate firmver ili upravljačke programe povezane sa Bluetooth kontrolerom. Za više informacija obratite se proizvođaču računara ili proizvođaču kontrolera. Za više informacija o rešavanju problema sa bežičnim i Bluetooth vezom pogledajte ovu Rješavanje problema: tekst miševa .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×