Cipher.exe sigurnost alat za sistem šifrovanja datoteka

Rezime

Cipher.exe je alatka komandne linije (koji je uključen u Windows 2000) da možete da koristite da biste upravljali šifrovane podatke pomoću sistema šifrovanja datoteka (EFS). Od juna 2001 godine, Microsoft je razvio Poboljsana verzija Cipher.exe alatka koja pruža mogućnost da trajno zamenite (ili „Obriši”) svih izbrisanih podataka na čvrstom disku. Ova funkcija poboljšava bezbednost tako što će obezbediti da čak i napadač koji su stekli potpunu fizičku kontrolu Windows 2000 računara bi pronašao prethodno izbrisane podatke.Važno: molim vas Imajte na umu sljedeće važne informacije:

  • Morate da instalirate Cipher.exe koristeći instalacioni paket umesto kopiranja nove verzije programa Cipher.exe na vaš računar. Alatka se oslanja na dodatne NTFS funkcionalnost koja se dodaje u sklopu procesa instalacije. Ako samo kopirajte Cipher.exe datoteku na vašem računaru, a zatim ga pokrenite, mogao uništiti podatke na disk.

  • Morate da zatvorite sve programe pre nego što počnete Cipher.exe.

  • Cipher.exe nije lek za sve to ga čini sigurnim za skladištenje osetljive podatke u formatu čistog teksta. Iako možete da koristite ovu alatku da biste uklonili osetljive podatke iz disk jedinice, ako su pratili najbolje prakse, takvih podataka bi nije normalno biti kreirana na disk jedinici.Za dodatne informacije o ovim najbolje prakse, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

    223316 Najbolji načini za sistem šifrovanja datoteka

Za dodatne informacije o najnoviji servisni paket za Windows 2000, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

260910 Nabavljanje najnovijeg Windows 2000 servisnog paketa

Više informacija

Kako nabaviti Cipher.exe

Cipher.exe je dostupna u operativnom sistemu Windows 2000 Service Pack 3 ili novijim, ili na Windows 2000 sigurnost Rollup paketa 1 (SRP1), ili pojedinačno putem niže navedene veze. Za dodatne informacije o SRP1, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

311401 Windows 2000 Rollup sigurnosni sistem 1 (SRP1), januara 2002 godineQ298009_W2K_SP3_x86_en.exe sadrži sljedeće datoteke: Date Time Version Size Filename ------------------------------------------------------ May-30-2001 16:25 5.0.2195.3653 36,112 Cipher.exe May-26-2001 07:48 5.0.2195.3649 512,272 Ntfs.sys

Kako se koristi Cipher.exe

Pisati preko deallocated podataka:

  1. Zatvorite sve programe.

  2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte cmdi zatim pritisnite taster ENTER.

  3. Upišite Sajfer/w:'fasciklu', a onda pritisnite taster ENTER, gde je fascikla je opcionalna i može da bude bilo koja fascikla u lokalnim volumen koji želite da očistite. Npr, komanduSajfer /w:c:\test uzrokuje deallocated prostor na disku C: da se prepisati. Ako je c:\test bod mount ili tačke u fasciklu u drugim diskom, deallocated prostor na taj volumen moguće očistiti.

Za više informacija o EFS, pogledajte sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc700811.aspx

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×