Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Šta je to dosledno zasnovano sa lokacije? 

Kada pristanete da koristite dosledno zasnovan na iskustvu zasnovane na lokaciji, Microsoft može da koristi informacije o lokaciji koje sadrži za vas i da je primenjuje na drugim Microsoft proizvodima na koje ste dobili ovaj pristanak. Informacije o lokaciji nam pomažu da pokaћemo mesta koja su relevantna za mesto gde se nalazite. Na primer, često posećene lokacije i važne lokacije će biti iste za sve proizvode gde ste uključili iskustvo zasnovano na lokaciji.

Kako se koriste informacije o mojoj lokaciji?

Microsoft koristi informacije o lokaciji sa telefona za pružanje doslednog iskustva na Microsoft proizvodima.

Koje informacije o lokaciji se prikupljaju?

Kada pristanete da koristite dosledno zasnovano iskustvo zasnovane na lokaciji u Microsoft aplikaciji za mobilne uređaje, možemo da prikupljate širinu, geografsku dužinu i podatke o kretanju sa telefona ili tablet računara pomoću GPS, mobilne mreže, Wi-Fi i Bluetooth. Saznajte više o uslugama lokacije u izjavi o privatnosti 

Kako mogu da vidim informacije o lokaciji? 

Idite na Microsoft kontrolnu tablu privatnosti, prijavite se pomoću ličnog ili kućnog Microsoft NALOGA (MSA), izaberite moju aktivnost, a zatim u okviru Filter tip podatakaizaberite stavku lokacije. Videćete sve informacije o lokaciji povezane sa nalogom i kako da zaustavite obezbeđivanje lokacije.

Da li neko može da vidi gde sam?

Deljenje informacija o lokaciji je vaš izbor. Vaše lokacije su vaše i neće se prodavati ili menjati. 

Kako su moji podaci bezbedni?

Pokoravamo se principima privatnosti i Regulisavaše opšte regulative za zaštitu podataka (gdpr). Ne prodajemo ili ne trgujemo sa podacima. Skupljamo ga tako da vam obezbedimo dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji i da poboljšamo način rada Microsoft proizvoda u skladu sa Microsoft izjavom o privatnosti.

Kako mogu da umanim usaglašene doživljaja zasnovane na lokaciji?

Određujete postavke lokacije za svaku pojedinačnu aplikaciju. Da biste zaustavili trenutnu upotrebu lokacije, pronađite željenu aplikaciju u postavkama telefona i prilagodite dozvole za lokaciju. Kada isključite dozvole za lokaciju, sprečite tu određenu aplikaciju da prikuplja nove informacije o lokaciji sa telefonom.

  • Na iOS izaberite stavku privatnost > usluge lokacije , a zatim izaberite aplikaciju Microsoft App za koju želite da podesite dozvole za lokaciju.

  • Na Android uređaju, idite na postavke > aplikacije, izaberite Microsoft aplikaciju za koju želite da prilagodite dozvole za lokaciju, a zatim izaberite stavku dozvole > lokaciju.

Kako da izbrišem podatke?

Informacije o lokaciji skladište se do 90 dana, ali možete da odaberete da je izbrišete u bilo kom trenutku. Brisanje ili isključivanje informacija o lokaciji može da utiče na usaglašeno iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog (MSA), idite na kontrolnu tablu privatnosti za Microsoft, izaberite stavku moja aktivnost, a zatim u okviru filter tip podatakaizaberite stavku lokacije > Brisanje aktivnosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×