Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ukupne

Iz 1 januara 2021, preduzeće trguje sa EU i prodaje robu u Severnoj Irskoj, je potrebno da:

  1. Stavite Prefiks ' XI ' ispred broja PDV-a prilikom komunikacije sa klijentom ili dobavljačem EU (fakture će prikazati XI ispred vašeg broja za PDV – na primer, XI 123456789 – umesto GB GB.

  2. Prebacivanje na INTRASTAT prodaju roba u EU samo iz Severne Irske

Ovaj članak opisuje kako da to omogućite, podesite i koristite Microsoft Dynamics 365 finansije na ID-ove za registraciju preduzeća (sa XI ili GB-om prefiks) u dokumentu o prodaji (ulazne porudžbine, besplatne tekstualne fakture, predlozi za fakturu projekta) koji sadrži informacije o tome kako da dovršite sledeće zadatke:

  • Aktivacija funkcije

  • Konfigurisanje sistema za korišćenje ove funkcije

  • Rad sa ovom funkcijom

Ovaj članak opisuje i kako da se prenesete samo u INTRASTAT prodaju u EU iz Severne Irske i ne prenose prodaju u EU od Velike Britanije.

Važno: Tnjegova ispravka mora da bude instalirana pre knjiženja transakcija u 2021. To se primenjuje na bilo koje preduzeće koje posluje sa oba Velika Britanija (Engleska, Škotska i Vels) i Severna Irska i ima PROTIVSTRANKE u EU, kao i bilo koje preduzeće koje se prodaje sa teritorije severne Irske na EU.

Više informacija

Aktivacija funkcije

Možete da otvorite radni prostor za upravljanje funkcijama tako što ćete izabrati odgovarajuću pločicu na kontrolnoj tabli ili otići na radna mesta administracije > >. Pored ostalih funkcija Pronađite registraciju poreskih proizvoda u fakturama za klijente i koristite dugme Omogućavanje aktiviranja funkcije. Pročitajte više o upravljanju funkcijama i dostupnim opcijama u članku Pregled upravljanja funkcijama .

Napomena: nije primenljivo za Dynamics Ax 2012 R3.

Podešavanje ID-ova za registraciju poreza

Detalji o tome kako da podesite master podataka za identifikacioni broj možete da pronađete u članku ID-ovi registracije . Procedura ispod ilustruje samo pojednostavljeni proces podešavanja identifikatora registracije za korišćenje u ovoj funkciji

  1. Kreirajte tipove za registraciju za brojeve poreskih registracija (Administracija administracije > Global adrebuk > tip registracije >).  Postavljanje primarne za zemlju za opciju da za jedan od ovih tipova registracije (ovaj tip registracije se podrazumevano koristi u ulaznim porudžbinama, knjiženjem faktura, knjiženjem pakovanja, predlogom fakture projekta).

  2. Dodelite tipove kreirane registracije u kategorije registracije (Administracija administracije > Global adresari > > registarske kategorije). Postavljanje kategorije registracije na ID PDV-a (tipovi registracije sa takvom kategorijom su za izbor u ulaznim porudžbinama, knjiženjem faktura, knjiženjem pakovanja, predlog fakturisanja projekta).

  3. Kreiranje registracije poreskih brojeva (ID-ovi registracije) za primarnu adresu pravnog entiteta (Administracija administracije > > pravna lica, izaberite stavku ID-ovi registracije).

Napomena: korišćenje glavne knjige putanje > podešavanje >porez na promet >spoljašnji za podešavanje vrsta i zakonodavnih tipova u usluzi Dynamics 2012 R3.

Rad sa ID-ovima registracije u dokumentima o prodaji

Kada korisnik kreira ulaznu porudžbinu, sistem automatski popunjava podrazumevani ID registracije na polje za registraciju poreskih brojeva (potraživanja > porudžbine > svim ulaznim porudžbinama, u izabranoj ulaznoj porudžbini, u meniju Zaglavlje, na brzoj kartici Podešavanje TAXA polja). Korisnik može da ažurira ovu vrednost polja sa padajuće liste.

Podrazumevana vrednost polja za Poreski broj  u tabeli je popunjena za knjiženje faktura i knjiženje obrazaca za pakovanje.

Kada korisnik kreira besplatnu tekstualnu fakturu, sistem automatski popunjava podrazumevani ID registracije na polje za registraciju poreskih brojeva (potraživanja > fakture > sve besplatne tekstualne fakture).

Slično ponašanje kada korisnik kreira predlog fakture za projekte. Sistem popunjava polje broj broja oporezivanja podrazumevanom vrednošću u predlogu fakture projekta i korisnik može da ažurira ovo polje sa padajuće liste.

Vrednost numerisanih poreskih faktura popunjava se u nalogu posl/spakovati dnevnik slip nalog/nalog fakture prilikom knjiženja fakture za ulaznu porudžbinu ili besplatne tekstualne fakture/Posl.

Ovaj niz poreskih registracija   Koristi se za štampanje rasporeda pro-fakture i fakture.

Cedu. Ako koristite grupnu obradu za knjiženje faktura, slip-za pakovanje, besplatne tekstualne fakture i predloge faktura, sistem koristi podrazumevanu vrednost za registraciju poreza. 

Prenos prodaje iz Severne Irske u INTRASTAT

Idite na porez > deklaracije > Spoljnotrgovinska > INTRASTAT. Kliknite na dugme Prenesi

U dijalogu otvoreni INTRASTAT (prenos) podešavate besplatnu fakturu za tekst, fakturu za klijenta, fakturu za projekte ili pakovanje kupaca na stavku da. Kliknite na dugme Filtriraj .

U otvorenoj upitu Unesite poreski broj sa prefiks "XI" koji ste koristili za knjiženje faktura kupaca u polja "Redovi za registraciju ". Kliknite na dugme u redu.

U rezultatima će se prenositi samo fakture klijenata u zemlje EU pomoću prefiks "XI".

Smernice za finansije (globalizacija) o udaru Brexit (Whitepaper)

Da biste preuzeli bela papira, idite na

Microsoft Dynamics CustomerSource:

https://mbs.microsoft.com/customersource/Global/news-events/news-events/news/GuidanceBrexitImpact

Jer

Microsoft Dynamics PartnerSource:

https://businesscenter.mbs.microsoft.com/#contentdetail/Guidancebrexit 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×