Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Dobijam poruku o nepodudaranju tipa podataka

Oba greška ukazuje na to da Access ne može da upari ulaznu vrednost sa tipom podataka koja se očekuje za tu vrednost. Na primer, ako programu Access date tekstualnu nisku kada se očekuje broj, dobićete grešku nepodudaranja tipa podataka.

Da biste rešili problem sa ovom porukom, probajte sledeće:

  • Ako ste upravo promenili podrazumevanu vrednost za polje u tabeli i videli poruku o nepodudarnosti tipova podataka kada pokušate da unesete nove zapise, otvorite tabelu u prikazu dizajna i proverite da li se izraz koji koristite za podrazumevanu vrednost polja procenjuje isti tip podataka kao polje. Na primer, ako polje ima tip podataka "Broj", proverite da ne stavljate znake navoda oko izraza Podrazumevana vrednost (npr. "1" bi se procenila kao tekst, a ne kao broj.)

  • Uverite se da kriterijum za kolonu odgovara tip podatka osnovnog polja kolone. Ako navedete kriterijum teksta za numeričko polje ili polje datum/vreme, dobićete ovu grešku.

    Na primer, ako otkucate kriterijum „50“ ili „12/13/12“, vraća se poruka o grešci zato što Access tumači vrednosti kao pod navodnicima kao tekst, a ne kao brojeve. Zato obavezno uklonite znakove navoda. Znaćete kada unesete važeći datum u polje „Kriterijum“ zato što će se znakovi # pojaviti oko datuma, na primer #12/13/12#.

Druge situacije mogu dovesti do neusaglašenosti tipa podataka:

  • Navodite kriterijume za polje za pretraživanje, a kriterijumi koriste vrednosti koje se prikazuju (kao ime) na listi traženja umesto povezanih spoljni ključ vrednosti (kao što je ID). Pošto su vrednosti sporednog ključa vrednosti koje se skladište u osnovnoj tabeli, trebalo bi da ih koristite kada navedete kriterijume za polje.

  • Otkucali ste znak za dolar ($) u kriterijumu koji ste naveli za polje „Valuta“. Uklonite znak za dolar, a zatim prikažite rezultate.

    Znaćete da numerički kriterijum koji ste uneli nije broj ako ima znakove navoda oko sebe. Kada otkucate znak $, Access automatski ograđuje nisku koju otkucate pod znakovima navoda.

  • Uverite se da je tip podataka svakog para pridruženih polja u upitu isti. Ako nije, promenite tip podataka jednog od pridruženih polja da biste uparili tip podataka drugog tako da ne dobijate grešku o nepodudarnosti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×