Dobijate poruku o grešci kada pokušate da reprodukujete. Avi datoteku u programu Windows Media Player

Simptomi

Kada pokušate da reprodukujete. Avi datoteku u programu Windows Media Player, možda ćete dobiti neku od sledećih poruka o greškama:

Nevažeća greška u formatu datoteke = 8004022F

Reprodukcija datoteke nije moguće. Format nije podržan. Error=80040265

Reprodukcija toka video zapisa nije moguće: nije pronađena odgovarajuća dekomprimovanje. Error=80040255

Nije pronađena kombinacija filtera za prikazivanje toka. Error=80040218

Nije moguće učitati izvorni filter za ovu datoteku. Error=80040241

Windows Media Player ne može da otvori ime datoteke. Možda će biti potrebno da ponovo pokrenete sistem da biste dovršili instalaciju preuzete komponente. Proverite da li su putanja i ime datoteke tačni i pokušajte ponovo. Error=80004005

Nije moguće pronaći neke od kodeka potrebnih za otvaranje ovog sadržaja. Error=C00D10D1

Video nije dostupan, ne može se pronaći "VIDS:xxxx" dekompresor.

Nije moguće preuzeti odgovarajuću grešku u depresor = 80040200

Ovaj članak je namenjen korisnicima računara sa početnim ili srednjim nivoom znanja.

Uzrok

Kada se kreiraju video datoteke, one se mogu komprimovati tako da se veličina datoteke smanjuje pomoću programa (ili kompresora) koji je instaliran na računaru programera. Kada reprodukujete video datoteku, računar mora da ima instaliran depresor koji može da pročita određeni format komprimovanja. Ovaj program se zove kodek. Kada pokušate da reprodukujete datoteku koja koristi kodek koji nije instaliran na računaru, Windows Media Player pokušava da preuzme kodek sa Microsoft servera. Ako je kodek dostupan, Windows Media Player ga instalira na računaru, a zatim reprodukuje datoteku. Međutim, ako kodek nije dostupan na serveru (na primer, zato što kodek nije kreirao Microsoft), Windows Media Player će prikazati poruku da na računaru nedostaje kodek. U nekim slučajevima, datoteka koju želite da reprodukujete koristi kodek koji nije dostupan ili kompatibilan sa programom Windows Media Player. Kada se to desi, možda nećete moći da koristite Windows Media Player da biste reprodukovali ovu određenu. Avi datoteku.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, pronađite i preuzmite zahtevani kodek. Pre nego što počnete, morate da znate koju verziju operativnog sistema Windows računar radi. Da biste utvrdili koju verziju operativnog sistema Windows koristite. Da biste proverili da li ste prijavljeni na Windows pomoću korisničkog naloga administratora računara, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Zatim morate znati verziju programa Windows Media Player. Ako koristite operativni sistem Windows Vista, koristite Windows Media Player 11. Ako koristite Windows XP, pogledajte pomoć koja je uključena u program Windows Media Player da biste pronašli verziju. Kada utvrdite koju verziju programa Windows Media Player koristite, idite na odeljak za verziju operativnog sistema i Windows Media Player.Napomena Ako koristite verziju programa Windows Media Player koja je starija od 6,4, idite u odeljak "prethodne verzije programa Windows Media Player" u odeljku "Sledeći koraci" za pomoć.

Ako koristite operativni sistem Windows Vista

U nekim slučajevima, poruka o grešci u programu Windows Media Player obezbediće informacije o datoteci kodeka koja je potrebna. Poruka o grešci takođe može da obezbedi vezu na koju možete da kliknete da biste preuzeli datoteku kodeka. Zbog toga, da biste rešili problem, reprodukujte. Avi datoteku i proverite poruku o grešci u programu Windows Media Player za pomoć. Da biste rešili ovaj problem, sledite ove korake.

 1. Dvaput kliknite na. Avi datoteku koju želite da Windows Media Player reprodukuje. Dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

  Windows Media Player je naišao na grešku. Kliknite na ikonu za više informacija

 2. Kliknite na dugme Detalji greške da biste dobili sledeću poruku:

  Za reprodukovanje ove datoteke potreban je kodek

 3. Kliknite na dugme " Web pomoć " da biste prikazali informacije o kodeka koji nedostaje i odgovarajućoj vezi, ako je kodek dostupan za preuzimanje.Napomena Ako veza sa kodekom nije dostupna, pokušajte da pretražite Internet za taj određeni kodek da biste pronašli gde je dostupan. Ako ne možete da utvrdite koji kodek morate imati ili ga ne možete pronaći, kodek možda neće biti dostupan. Ili, možda nije kompatibilan sa programom Windows Media Player. Zbog toga možda nećete moći da koristite Windows Media Player da biste reprodukovali ovu određenu. Avi datoteku.

 4. Kada preuzmete odgovarajuću datoteku kodeka, ponovo reprodukujte. Avi datoteku da biste videli da li je problem rešen.

Ako i dalje imate problema sa reprodukcijom datoteke. Avi, pređite na odeljak "Sledeći koraci" da biste pronašli druge resurse koji će vam pomoći oko ovog problema.

Ako koristite Windows XP sa programom Windows Media Player 11, Windows Media Player 10 ili Windows Media Player 9

U nekim slučajevima, poruka o grešci u programu Windows Media Player obezbediće informacije o tome koja datoteka kodeka je potrebna. Poruka o grešci takođe može da obezbedi vezu na koju možete da kliknete da biste preuzeli datoteku kodeka. Zbog toga, da biste rešili problem, reprodukujte. Avi datoteku i proverite poruku o grešci u programu Windows Media Player za pomoć. Da biste rešili ovaj problem, sledite ove korake.

 1. Dvaput kliknite na. Avi datoteku koju želite da Windows Media Player reprodukuje.

 2. U okviru " reprodukujese" kliknite desnim tasterom miša na znak uzvika ispred imena datoteke, a zatim izaberite stavku Detalji o grešci.

 3. Kliknite na dugme " Web pomoć " da biste prikazali informacije o kodeka koji nedostaje i odgovarajućoj vezi, ako je kodek dostupan za preuzimanje.Napomena Ako veza sa kodekom nije dostupna, pokušajte da pretražite Internet za taj određeni kodek da biste pronašli gde je dostupan. Ako ne možete da utvrdite koji kodek morate imati ili ga ne možete pronaći, kodek možda neće biti dostupan. Ili, možda nije kompatibilan sa programom Windows Media Player. Zbog toga možda nećete moći da koristite Windows Media Player da biste reprodukovali ovu određenu. Avi datoteku.

 4. Kada preuzmete odgovarajuću datoteku kodeka, ponovo reprodukujte. Avi datoteku da biste videli da li je problem rešen.

Ako i dalje imate problema sa reprodukcijom datoteke. Avi, pogledajte odeljak "Sledeći koraci" da biste pronašli druge resurse koji će vam pomoći oko ovog problema.

Ako koristite Windows XP sa programom Windows Media Player 7,1, Windows Media Player 7 ili Windows Media Player 6,4

U nekim slučajevima poruka o grešci uključuje identifikator kodeka, poznat kao FourCC identifikator. Možete da koristite FourCC identifikator da biste pronašli proizvođača koji je kreirao kodek. Zatim pogledajte da li možete da dobijete zahtevani kodek od proizvođača. Da biste rešili ovaj problem, sledite ove korake.

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Pokreni. Kopirajte i nalepite (ili otkucajte) sledeću komandu u otvorenoj kutiji, a zatim pritisnite taster ENTER:

  mplay32.exe

 2. U meniju " datoteka " izaberite stavku " Otvori", pronađite. Avi datoteku koju želite da reprodukujete, a zatim prevucite datoteku u Windows Media Player.

 3. Kada dobijete poruku o grešci, proverite da li postoji FourCC identifikator. Ako je dostupan FourCC identifikator, zapišite ga. Četiri znaka iza "Vids:" ili "vidc:" je jedinstveni FourCC identifikator koji možete koristiti da biste pronašli kodek za ovu datoteku. Avi. Na primer, ako je niska "Vids: vcr2", "vcr2" je FourCC identifikator.Napomena Ako u poruci o grešci nije naveden FourCC identifikator, na žalost ne možete da koristite Windows Media Player da biste reprodukovali ovu određenu. Avi datoteku.

 4. Posetite sledeću Web lokaciju, a zatim kliknite na dugme video kodekekoje se nalaze u odeljku " pregled sadržaja " na stranici:

 5. Koristite FourCC identifikator da biste pronašli proizvođača koji je kreirao kodek. U koraku 3 na primer, FOURCC identifikator je bio "vcr2". Zato u FURCC koloni potražite "vcr2" da biste pronašli kodek i proizvođača. U ovom primeru primetićete da je "ATI video kodek 2" naveden kao ime kodeka i "ATI Technologies" na listi kao vlasnik (ili proizvođač). Ako ne možete da pronađete kodek ili proizvođača, možete probati da potražite kodek i proizvođača na Internetu pomoću FourCC identifikatora.Napomena Imajte na umu da neki proizvođači ne obezbeđuju svoje kodeke za preuzimanje. Ako ne možete da dobijete zahtevani kodek od proizvođača, nećete moći da koristite Windows Media Player da biste reprodukovali ovu određenu. Avi datoteku.

 6. Ako je na ovoj Web lokaciji obezbeđena veza do proizvođača, koristite je za kontaktiranje proizvođača da biste nabavili zahtevani kodek. Ako veza sa proizvođačem nije dostupna, pokušajte da pretražite Microsoft bazu znanja za informacije o kontaktu proizvođača.Za informacije o tome kako da se obratite proizvođaču kliknite na odgovarajući broj članka na sledećoj listi da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, A-K kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, L-P kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, Q-ZMicrosoft obezbeđuje kontakt informacije samostalnih proizvođača da bi vam pomogao u pronalaženju tehničke podrške. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija drugih proizvođača. Ako veza sa proizvođačem nije dostupna na Web lokaciji Microsoft baze znanja, pokušajte da pretražite Internet.

 7. Kada preuzmete odgovarajuću datoteku kodeka, ponovo reprodukujte. Avi datoteku da biste videli da li je problem rešen.

Ako i dalje budete imali problema sa reprodukcijom datoteke. Avi, pređite na odeljak "Sledeći koraci" da biste pronašli druge resurse koji će vam pomoći oko ovog problema

SLEDEĆI KORACI

Ako vam ovi metodi nisu radili, možda ćete želeti da zamolite nekoga za pomoć. Takođe možete posetiti Web lokaciju za rešavanje problema za verziju programa Windows Media Player koju koristite. Za više informacija o rešavanju problema sa programom Windows Media Player posetite sledeće Microsoft Web lokacije:

 • Windows Media Player 11 za operativni sistem Windows Vista

 • Windows Media Player 11 za Windows XP

 • Windows Media Player 10 i starije verzije programa Windows Media Player

Takođe možete da koristite Web lokaciju Microsoft usluge korisničke podrške da biste pronašli druga rešenja za svoj problem. Neke usluge koje Web lokacije službe za pružanje podrške za Microsoft pružaju podršku uključuju sledeće:

 • : pretraživanje informacija o tehničkoj podršci i alatki za samopomoć za Microsoft proizvode.

 • : Pregledajte najčešća pitanja o određenom proizvodu i istaknute podrške.

 • : koristite Web da biste postavili pitanje, kontaktirali Microsoft usluge korisničke podrške ili pružili povratnu informaciju.

Ako i dalje budete imali pitanja nakon korišćenja ovih Microsoft Web lokacija ili ako ne možete da pronađete rešenje na Web lokaciji Microsoft Support Services, kliknite na sledeću vezu da biste kontaktirali podršku:

Više informacija

Imajte na umu da. AVI datoteke mogu da sadrže nekoliko različitih audio ili video formata. Da biste reprodukovali. Avi datoteku, morate da koristite. Avi plejer datoteka i relevantnu datoteku kodeka da biste raspakpritisali. Avi datoteku. Za više informacija kliknite na sledeće brojeve članaka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

MSG: nije moguće preuzeti odgovarajuće dekompresor   Microsoft ne podržava reprodukovanje. AVI datoteka koje su kreirane pomoću kodeka MPEG4 verzije 3. Za više informacija kliknite na sledeće brojeve članaka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

Formati multimedijalnih datoteka programa Windows Media Player

MSG: nije moguće preuzeti odgovarajuće dekompresor

Automatsko preuzimanje kodeka u programu Windows Media Player za Windows XP

Dobijate poruku o grešci "nije moguće preuzeti odgovarajuće dekompresor" u programu Windows Media Player  

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×