Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada instalirate Microsoft Windows 2000 servisni paket 3 (SP3) ili noviji na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 2000, možda nećete moći da pronađete privatni redosled u prozoru "Upravljanje računarom". Ako pokušate da kreirate novi privatni red čekanja, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Nije moguće kreirati "<ime privatnog reda>". Greška: usluga Queuing poruke nije dostupna

Napomena <ime privatnog redosleda> je čuvar mesta za ime privatnog reda koji pružate prilikom kreiranja privatnog redosleda.

Uzrok

Kada instalirate Windows 2000 servisni paket 3 ili noviju verziju na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 2000, kôd se dodaje za potvrdu identiteta lokalne daljinske procedure (RPC) između poruke u toku rada u programu Message Queuing i lokalne poruke u redu čekanja. Ovaj kôd podržava lokalni nalog na lokalnom sistemu koji je ujedno i podrazumevani nalog. Ovaj kôd takođe podržava naloge domena za kontrolere domena. Ne možete da pokrenete uslugu Message Queuing u okviru lokalnog korisničkog naloga. Ako pokušate da pokrenete uslugu Message Queuing u okviru lokalnog korisničkog naloga, dobićete poruku o grešci koja je pomenuta u odeljku "Simptomi".

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, sledite ove korake:

 1. Prijavite se na računar kao administrator.

 2. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavkuPokreni. Pojaviće se dijalog " pokretanje ".

 3. U polju " Otvori " otkucajte "usluge. msc" i zatim kliknite na dugme "u redu". Pojaviće se prozor usluge.

 4. Pronađite Message Queuing. Kliknite desnim tasterom miša naMessage Queuing, a zatim izaberite stavkuSvojstva. Pojaviće se dijalog " Svojstva Message Queuing" (lokalni računar) .

 5. Na kartici " Prijavljivanje " kliknite na dugme Lokalni sistemski nalog.

 6. Kliknite na dugme Primenii zatim kliknite na dugmeu redu.

 7. Zaustavite uslugu Message Queuing, a zatim pokrenite uslugu Message Queuing.

Više informacija

Koraci koji reprodukuju problem

Da biste ponovo reprodukovali problem, sledite ove korake:

 1. Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 2000 servisni paket 1, instalirajte Windows 2000 servisni paket 3 ili noviji.

 2. Ponovo pokrenite računar kada instalirate servisni paket.

 3. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavkuPokreni. Pojaviće se dijalog " pokretanje ".

 4. U polju " Otvori " otkucajte "usluge. msc" i zatim kliknite na dugme"u redu". Pojaviće se prozor usluge.

 5. Pronađite Message Queuing. Kliknite desnim tasterom miša naMessage Queuing, a zatim izaberite stavkuSvojstva. Pojaviće se dijalog " Svojstva Message Queuing" (lokalni računar) .

 6. Na kartici " Prijavljivanje " kliknite na ovaj nalog.

 7. U okviru ovog naloga otkucajte<korisničko ime>. U polju " Lozinka" otkucajte <lozinku>. U polje Potvrdi lozinku otkucajte istu lozinku<> ponovo, a zatim kliknite na dugmePrimeni.Napomena Čuvar mesta <korisničko ime> je čuvar mesta za korisničko ime koje smestite u ovaj okvir naloga. Uverite se da ovaj korisnički nalog postoji na računaru. Čuvar mesta<> je čuvar mesta za lozinku za <korisničko ime>.

 8. Kliknite na dugme U redu.

 9. Zatvorite prozor "usluge".

 10. Odjavite se sa administratorskog naloga.

 11. U polje korisničko ime upišite<korisničko ime>. U polju Lozinkaotkucajte <lozinku>, a zatim kliknite na dugmeu redu da biste se prijavili na računar.

 12. Kliknite desnim tasterom miša na stavku moj računar, a zatim izaberite stavkuUpravljaj. Pojavljuje se prozor "Upravljanje računarom".

 13. Razvijte usluge i aplikacije, a zatim proširite Message Queuing.

 14. Razvijte privatne redove. Pokušajte da pregledate poruke ili pokušajte da kreirate privatni redosled. Možete dobiti poruku o grešci koja je pomenuta u odeljku "Simptomi".

Reference

Za dodatne informacije o najčešćim pitanjima poznatih tema za Microsoft Message Queuing posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://www.microsoft.com/windowsserver2003/techinfo/overview/msmqfaq.mspxZa dodatne informacije o javnim i privatnim redovima posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc776346.aspx

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×