Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Rezime

Ova ispravka uvodi uvoza za dobavljače Ažurirajte fakture iz elektronski format (XML) „PEPPOL BIS 3” za Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, počevši od maja ' 19.

Informacije o prilagodbenom popravku

Nabavljanje ažuriranja

Funkcionalnost je dostupna počevši od sledećih verzija:

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije maja ' 19 ažurirati.

Preduslovi

Morate imati jedan od sljedećih proizvoda instalirana:

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije maja ' 19 ažurirati.

Više informacija

U skladu sa Evropskom unijom inicijativu krecu ka cilju elektronsko fakturisanje (bez papira), uvoz faktura dobavljača je sproveden u Microsoft Dynamics 365 finansija i ažurirati operacija počevši od maja ' 19. Sledeća podešavanja treba napraviti pored toga.

Elektronsko Podešavanje za izveštavanje

Na sledeći način ili veće verzije elektronske izveštavanja Konfiguracija treba da budu uvezene u sistem od LCS:

 • Model.version.37 fakture kupca

 • Fakturi dobavljača mapiranje odredište. version.37.29

 • Uvoz fakturi dobavljača. version.37.1

Vidim ER konfiguracijama preuzimanje uputstva: preuzmite elektronski za izveštavanje konfiguracijama iz životnog ciklusa Usluge

Iako u početku to je implementirana za Evropske Unije zemlje, funkcionalnost dostupna je za bilo koji podržani zemlju bez ograničenja kontekst zemlje. Standardno PEPPOL BIS3 može da se koristi „kakav jeste” ako nema za određene zemlje amandmane trebalo ili bilo koji drugi prilagođeni format može da se koristi.

Nakon ovih konfiguracija se uvoze u sistem, Molim vas da definišete format će se koristiti za uvoz fakture dobavljača u novom Konta dugovanja parametra: Konta dugovanja > Podešavanje > dugovanja Parametri > elektronski dokumenti (brza kartica) - upućivanje naUvoz fakturi dobavljača” formatu ili njene prilagođavanja:temp1550667891094.png

Pored toga, uvoz u režimu za grupe se mogu podesiti. Da biste to učinili, molim vas da definišete vrstu dokumenta (organizaciju administracija > Upravljanje dokumentima > dokumenta tipovi) sa srodnim Sharepoint fascikle, da se koristi kao Izvorna lokacija dolazne prodavaca fakturiše datoteke.

Zatim definišite neki elektronski za izveštavanje izvor za u Oblikovanje uvoz fakture dobavljača (organizacija administracija > elektronske izveštavanje o > elektronsko izveštavanje izvor) i omogućite u postavkama na Vrsta dokumenta definisana u prethodnom koraku. Vidim ER podataka uvoz konfiguracije uputstva: Podešavanje podataka uvoz iz SharePoint

Sa ovom instalacijom, sve uvoz datoteke koja je postavljena u izvoru će dosledno obraditi u režimu za grupu. Ako nema izvora se definiše sistem će tražiti da definišete za pojedinačne uvezene datoteke tokom procesa uvoza.

Opcionalno, tri više vrsta dokumenata možete podesiti tako da definišu različite lokacije „post-obradi”:

 • Da se preselim tamo datoteke koje su uspešno uvezeni;

 • Da se preselim tamo datoteke koje su bile uvezene sa upozorenjima;

 • Da se preselim tamo datoteke koje su nije uspjela zbog greške.

4472130_en_1.jpg

Podešavanje glavnih podataka

Uverite se da dobavljači imaju poreza izuzeti brojeve definisan u glavnim podacima. Ovi ID-ovi će se koristiti za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Uverite se da proizvodi imaju brojeve artikala spoljni definisan u spoljni Opis proizvoda. Ovi brojevi će se koristiti za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Opcionalno, da biste definisali spoljne šifre vrednosti za merne jedinice. Ako je definisana u ulazni redovi fakture, to biti upotrebljeno za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Pokreni fakturi dobavljača Uvoz

Uvoz dobavljače faktura može pokrenuti putem nova stavka menija konta dugovanja > periodične zadatke > Uvoz fakture dobavljača.

Ako nijedan izvor za grupne obrade Uvoz je definisana a zatim korisnik će biti zatraženo da izaberete jednu datoteku za uvoz.

Tokom procesa uvoza, dobavljači će biti identifikovana putem poreza izuzeti broj definisan u glavnih podataka dobavljača. Ako nema dobavljača podataka koji se podudara sa nalazi se u sistemu proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Proizvodi koriste u redovima faktura će biti identifikovana putem broj eksternog artikla koji mogu biti karakteristični za proizvođača. Ako nema proizvoda sa spoljnim opisu pronađena u sistemu proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Merne jedinice, ako se koristi u redovima fakture, će biti identifikovana preko eksternog šifre vrednosti. Ako nema jedinice sa koje se podudaraju sa spoljnim šifru vrednost pronađena u sistemu proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Ako je dolazni uvoz datoteka sadrži informacije o izlazne porudžbine i svoje redove u OrderReference i OrderLineReference elemente onda ovi brojevi će se koristiti za fakture koje se podudaraju sa izlaznim porudžbinama i tekst koji je unet u na sistem. Ako nema redova naloga/reference su definisani u datoteci dolazne onda sistem će pokušati da automatski odgovara ulazne fakture dobavljača sa postojećim izlazne porudžbine.

Ako nema izlazne porudžbine je pronađen, sistem će podizanje upozorenje, ali i dalje uvoz s obzirom na proizvode u redovima fakture kao „Non-akcije” artikle i će očekivati da takve proizvode pripadaju grupi artikala model sa neoznačene Stocked proizvoda -u za potvrdu Politika zaliha. U suprotnom, proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Tokom uvoza podržava datoteke u prilozima. Sve priložene datoteke treba da imaju oznake tipa datoteke. Ako priloženu datoteku bez oznake tipa datoteke onda sistem će podići upozorenje i ovaj prilog će biti preskočena tokom uvoza.

Uspješno uvezeni dobavljača faktura će biti prikazani u sistemu kao "Neobrađeno" faktura - konta dugovanja > faktura > faktura dobavljača na čekanju.

Ograničenja

 • Troškovi uvoza nije podržan;

 • Podržane su samo popusti na red nivou;

 • Porez će biti izračunat u sistem zasnovan na uvezene podatke i porez na postavkama, neće biti uvezeni kao fiksne iznose iz dolazni XML datoteke. Rezultat izračunavanja mogu zatim ručno prilagoditi, ako je potrebno.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×