Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Dva člana niza Microsoft Forefront pretnja Management Gateway (TMG) domaćin uslugu zaštitnog zida za Forefront TMG 2010.

  • Prestani da jedan član niza Forefront TMG.

U ovom scenariju, drugoj članici je prestaje da se odaziva na zahtjeve. Pored toga, FWX_E_IS_BUSY greška se evidentira u evidenciji zaštitnog zida.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se formira neprekidnoj petlji koju stvara nove veze između upravljačkog programa Forefront TMG uslugu zaštitnog zida (fweng) i instanca uslugu zaštitnog zida za Forefront TMG. Zbog greške u FWX_E_IS_BUSY se evidentira u evidenciji zaštitnog zida, nakon nekog vremena, a instanca programa Forefront TMG Firewall usluge prestaje da se odaziva. Ovu petlju se javlja kada je za pumpu za podatke konekcije na istu lokalnu adresu koje su dovele do pumpe za podatke.Napomene

  • Kada dođe do ovog problema, Web publishing propadne, a onda se javlja sa instancom na 500 Unutrašnja greška servera. Takođe, poplava još više pospješuje kvote su stigli do, i onda su podigli neki upozorenja.

  • Komunikacija između dvije pokrenute instance programa Forefront TMG Firewall usluga koristi poziva udaljene procedure (RPC). Ovaj RPC saobraćaj je promet pokreće neprekidnoj petlji koju stvara nove veze.

  • Windows mrtav mrežnog prolaza za otkrivanje mehanizma uslugu zaštitnog zida za Forefront TMG usmerava podataka pumpa promet na istu lokalnu adresu.

Rešenje

Informacije o nadopuni

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte softver ispravka koja je opisana u sledeći članak u Microsoft bazi znanja (KB):

2433623 Ažuriranje softvera 2 za Microsoft Forefront pretnja Management Gateway (TMG) 2010 servisni paket 1

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Reference

Za više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×