Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje varijantu (Datum).

Sintaksa

DateValue ( datum )

Zahtevani datumargument obično je izraz niske koji predstavlja datum od 1. januara 100. do 31. decembra 9999. Međutim, datum takođe može biti bilo koja izraz koja može da predstavlja datum, vreme ili i datum i vreme u tom opsegu.

Napomene

Ako je argument datum niska koja uključuje samo brojeve razdvojene važećim znakovi za razdvajanje datuma, Vrednost Datum prepoznaje redosled za mesec, dan i godinu u skladu sa formatom kratkog oblika datuma koji ste naveli za sistem. Vrednost DateValue prepoznaje i nedvosmislene datume koji sadrže imena meseci, bilo u dugačkom ili skraćenom obliku. Na primer, pored prepoznavanja datuma 30.12.1991. i 30.12.1991. godine, DateValue prepoznaje i 30. decembar 1991. i 30. dec.

Ako je deo godine datuma izostavljen, Funkcija DateValue koristi tekuću godinu iz sistemskog datuma računara.

Ako argument datuma sadrži informacije o vremenu, vrednost datevalue ih ne vraća. Međutim, ako datum uključuje nevažeće informacije o vremenu (kao što je "89:98"), dolazi do greške.

Napomena: Za datum, ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski, navedeni datum mora biti gregorijanski. Ako je kalendar hidžra kalendar, navedeni datum mora da bude Hidžra. Ako je navedeni datum Hidžra, datum argumenta je Niska koja predstavlja datum od 1.1.100 .(gregorijanski aug 2, 718) do 4/3/9666 (gregorijanski dec 31, 9999).

Primeri upita

Izraz

Rezultati

SELECT DateValue([DateTime]) AS Izraz1 FROM ProductSales;

Daje vrednosti datuma polja "Datum i vreme" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

SELECT DateValue([DateTime]) AS NewDate, Count(ProductSales.DateTime) AS CountOfDateTime FROM ProductSales GROUP BY DateValue([DateTime]);

Daje vrednosti datuma polja "Datum i vreme" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DateValue za konvertovanje niske u datum. Možete da koristite i literale datuma da biste direktno dodelili datum promenljivoj Varijanta ili Datum, na primer MyDate = #2/12/69#.

Dim MyDate
MyDate = DateValue("February 12, 1969") ' Return a date.

Biranje odgovarajuće funkcije za datum

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×