Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisano u ovoj temi onemogućena je ako je usluga Microsoft Jet Expression pokrenuta u režimu sandbox, što sprečava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Više informacija o režimu "sandbox" potražite u odeljku "režim sandbox" u pomoći.

Vraća poruku o grešci koja odgovara datoj broj greške.

Sintaksa

Greška [ (brojgreške) ]

Opcionalni broj greškeargument može biti bilo koji važeći broj greške. Ako je broj greške važeći broj greške, ali nije definisan, greška vraća nisku "Application-defined or object-defined error". Ako broj greške nije važeći, dolazi do greške. Ako je argument broj greške izostavljen, dobija se poruka koja odgovara najnovijoj greška izazvana tokom izvršavanja greške. Ako nije došlo do greške tokom izvršavanja ili je broj greške 0, greška vraća nisku nulte dužine ("").

Napomene

Ispitajte svojstvo greške objekta Err da biste identifikovali najnoviju grešku tokom izvršavanja. Povratna vrednost funkcije Error odgovara svojstvu Description objekta Err .

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Error za štampanje poruka o greškama koje odgovaraju navedenim brojevima grešaka.

Dim ErrorNumber
' Loop through values 61 - 64.
For ErrorNumber = 61 To 64
' Print error to Immediate window.
Debug.Print Error(ErrorNumber)
Next ErrorNumber

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×