Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisano u ovoj temi onemogućena je ako je usluga Microsoft Jet Expression pokrenuta u režimu sandbox, što sprečava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Više informacija o režimu "sandbox" potražite u odeljku "režim sandbox" u pomoći.

Pokreće izvršni program i vraća tip podataka Varijanta(Dvostruki) koji predstavlja ID zadatka programa ako bude uspešan, u suprotnom vraća nulu.

Sintaksa

Shell( ime putanje [, stil prozora ] )

Sintaksa funkcije Shell ima sledeće argumente:

Argument

Opis

ime putanje

Obavezno. Varijanta (niska). Ime programa za izvršavanje i sve potrebne argumente ili komandna linija prekidače; može da sadrži direktorijum ili fasciklu i disk jedinicu. Na Macintosh računaru možete da koristite funkciju MacID da biste naveli potpis aplikacije umesto njenog imena. Sledeći primer koristi potpis za Microsoft Word: Shell MacID("MSWD")

stil prozora

Opcionalno. Varijanta (Ceo broj) koja odgovara stilu prozora u kojem će program biti pokrenut. Ako je windows stil izostavljen, program se umanjuje sa fokusom. Na Macintosh računaru (sistem 7.0 ili novijoj verziji), stil operativnog sistema Windows određuje samo da li će aplikacija biti u fokusu kada se pokrene.


Imenovani argument windows stila ima sledeće vrednosti:

Konstanta

Vrednost

Opis

vbHide

0

Prozor je skriven, a fokus se prosleđuje na skriveni prozor. Konstanta vbHide nije primenljiva na Macintosh platformama.

vbNormalFocus

1

Prozor ima fokus i vraća se na originalnu veličinu i položaj.

vbMinimizedFocus

2

Prozor se prikazuje kao ikona sa fokusom.

vbMaximizedFocus

3

Prozor je uvećan sa fokusom.

vbNormalNoFocus

4

Prozor se vraća na najnoviju veličinu i položaj. Trenutno aktivan prozor ostaje aktivan.

vbMinimizedNoFocus

6

Prozor je prikazan kao ikona. Trenutno aktivan prozor ostaje aktivan.


Napomene

Ako funkcija Shell uspešno izvrši imenovanu datoteku, vraća ID zadatka pokrenutog programa. ID zadatka je jedinstveni broj koji identifikuje pokrenuti program. Ako funkcija Shell ne može da pokrene imenovani program, dolazi do greške.

Na Macintosh, vbNormalFocus, vbMinimizedFocus i vbMaximizedFocus sve aplikacije postavljaju u prednji plan; vbHide, vbNoFocus, vbMinimizeFocus sve postavljaju aplikaciju u pozadinu.

Napomena:  Funkcija Shell podrazumevano asinhrono pokreće druge programe. To znači da program započet pomoću programa Shell možda neće završiti izvršavanje pre izvršavanja izraza koji prate funkciju Shell .

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Shell za pokretanje aplikacije koju je naveo korisnik. Na MacIntosh računaru podrazumevano ime disk jedinice je "HD", a delovi imena putanje razdvojene su dve tačke umesto kose kose crte. Slično tome, trebalo bi da navedete Macintosh fascikle umesto \Windows.

' Specifying 1 as the second argument 
' opens the application in normal size and
' gives it the focus.
Dim RetVal
' Run Calculator.
RetVal = Shell("C:\WINDOWS\CALC.EXE", 1)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×