Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje zbir skupa vrednosti koji navedeno polje u upitu sadrži.

Sintaksa

Sum( izraz )

Čuvar mesta izraza predstavlja izraz niske koji identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da dodate ili izraz koji vrši izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operani u izrazu mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koja može biti ili intrinsička ili korisnički definisana, ali ne i jedna od drugih SQL agregatnih funkcija).

Napomene

Funkcija Sum sabira vrednosti u polju. Na primer, možete da koristite funkciju Sum da biste utvrdili ukupne troškove troškova prevoza.

Funkcija Sum zanemaruje zapise koji sadrže polja bez vrednosti. Sledeći primer pokazuje kako možete da izračunate zbir proizvoda polja "CenaPoJedinici" i "Količina":

SELECT Sum(UnitPrice * Quantity) AS [Total Revenue]
FROM [Order Details];

Funkciju Sum možete da koristite u izrazu upita. Ovaj izraz možete da koristite i u SVOJSTVu SQL objektaQueryDefili prilikom kreiranja skupa zapisa na osnovu SQL upita.

Sabiranje podataka pomoću upita za

izračunavanje polja u SQL funkcijama

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×