Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisano u ovoj temi onemogućena je ako je usluga Microsoft Jet Expression pokrenuta u režimu sandbox, što sprečava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Više informacija o režimu "sandbox" potražite u odeljku "režim sandbox" u pomoći.

Koristi se sa izrazom Štampanje # ili metodom štampanja za postavljanje izlaza.

Sintaksa

Tab[(n)]

Opcionalni nargument je broj kolone pre nego što se prikaže ili odštampa sledeći izraz na listi. Ako se izostavi, taster Tab premešta mesto umetanja na početak sledećeg zona za štampanje. Ovo omogućava korišćenje tastera Tab umesto zareza u lokalnim standardima gde se zarez koristi kao znak za razdvajanje decimala.

Napomene

Ako je trenutna pozicija štampanja u trenutnom redu veća od n, tab preskače na n-ovukolonu u sledećem redu za izlaz. Ako je n manje od 1, Tab premešta poziciju štampanja u kolonu 1. Ako je n veće od širine izlazne linije, Tab izračunava sledeću poziciju štampanja pomoću formule:

n Mod širina

Na primer, ako je širina 80 i navedete Tab(90), sledeće štampanje počinje od kolone 10 (ostatak od 90/80). Ako je n manje od trenutne pozicije štampanja, štampanje počinje u sledećem redu na izračunatoj poziciji štampanja. Ako je izračunata pozicija štampanja veća od trenutne pozicije štampanja, štampanje počinje od izračunate pozicije štampanja u istom redu.

Pozicija štampanja na krajnjem levom uglu u izlazu linije je uvek 1. Kada koristite izraz Print # za štampanje u datotekama, krajnja desna pozicija štampanja je trenutna širina izlazne datoteke koju možete da podesite pomoću izraza Širina # .

Napomena:  Uverite se da su tabelarne kolone dovoljno široke da bi se prilagodile širokim slovima.

Kada koristite funkciju Tab sa metodom Štampanje , površina za štampanje je podeljena u ujednačene kolone fiksne širine. Širina svake kolone predstavlja prosek širine svih znakova u veličini tačke za odabrani font. Međutim, ne postoji korelacija između broja odštampanih znakova i broja kolona fiksne širine koje ovi znakovi zamenjuju. Na primer, velika slova W zamenjuje više kolona fiksne širine, a malo slovo zaustavlјa manje od jedne kolone fiksne širine.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Tab za postavljanje izlaza u datoteku i u neposrednom prozoru .

' The Tab function can be used 
' with the Print # statement.
Open "TESTFILE" For Output As #1 ' Open file for output.
' The second word prints at column 20.
Print #1, "Hello"; Tab(20); "World."
' If the argument is omitted, cursor is moved
' to the next print zone.
Print #1, "Hello"; Tab; "World"
Close #1 ' Close file.

Funkcija Tab može da se koristi i sa metodom Štampanje . Sledeća izjava štampa tekst počevši od kolone 10.

Debug.Print Tab(10); "10 columns from start."

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×