Rezime

Sve biblioteke podataka za saradnju (sve verzije) koriste se za primenu funkcionalnosti za razmenu poruka i saradnju u prilagođenoj aplikaciji. Ovaj članak sadrži informacije o tome gde se mogu pronaći te biblioteke.

Više informacija

Biblioteke dinamičkih veza (DLLs) za CDO (1,1, 1,2, 1,21) i CDO vizuelizacije (1,1, 1,2) su biblioteke MAPI klijentskih objekata. Oni zahtevaju MAPI i dobavljače usluga (na primer, iste dobavljače usluga kao i Microsoft Exchange Server). Saradnja sa podacima o saradnji za NTS (CDONTS) je Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) razmena poruka, koja je deo sveukupne biblioteke CDO (1,1, 1,2), ali ne zavisi od MAPI. Saradnja sa podacima za saradnju za operativni sistem Windows 2000 (CDOSYS) je kvantni korak u SMTP porukama preko CDONTS. CDOSYS omogućava obogaćeni sadržaj kroz obimnu MIME podršku. Imena ovih datoteka se razlikuju u zavisnosti od verzije programa CDO koja je zabeležena u sledećoj tabeli:

Verzija

Biblioteka poruka MSG

Biblioteka za prikazivanje Rnd

CDO za NTS POZORIŠTA

CDO za Win2K SYS

v1.1

Olemsg32.dll

Amhtml.dll

Cdonts.dll

n/a

v1.2

Cdo.dll

Cdohtml.dll

Cdonts.dll

n/a

v1.21

Cdo.dll

Cdohtml.dll

n/a

n/a

v6.0

n/a

n/a

n/a

Cdosys.dll

Ove datoteke možete dobiti kroz sledeće instalacije proizvoda:

v1.1

v1.2

v1.21

v6.0

MSG

Rnd

POZORIŠTA

MSG

Rnd

POZORIŠTA

MSG

Rnd

POZORIŠTA

Sys

Outlook 8,00

N

N

N

N

N

N

N

N

N

N

Exchange 5,0 klijent

Y

N

N

N

N

N

N

N

N

N

Outlook 8.01-8.03

Y

N

N

N

N

N

N

N

N

N

Exchange 5,0 server

Y

Y

Y

N

N

N

N

N

N

N

IIS 4,0

N

N

Y

N

N

N

N

N

N

N

Outlook 98

N

N

N

N

N

N

Y

N

N

N

Exchange 5,5 server

N

N

N

Y

Y

Y

N

N

N

N

Exchange 5,5 server SP1

N

N

N

N

Y

Y

Y

N

N

N

Exchange 5,5 Server SP2

N

N

N

N

Y

Y

Y

N

N

N

Outlook 2000

N

N

N

N

N

N

Y

N

N

N

Outlook 2002

N

N

N

N

N

N

Y

N

N

N

Outlook 2003

N

N

N

N

N

N

Y

N

N

N

Windows 2000

N

N

N

N

N

N

N

N

N

Y

Exchange 2000

N

N

N

N

N

N

Y

Y

N

N

Exchange 2000 SP1

N

N

N

N

N

N

Y

Y

N

N

Exchange 2000 SP2

N

N

N

N

N

N

Y

Y

N

N

Exchange 2000 SP3

N

N

N

N

N

N

Y

Y

N

N

Windows 2003

N

N

N

N

N

N

N

N

N

Y

Exchange 2003

N

N

N

N

N

N

Y

N

N

N

Počevši od Microsoft Exchange servera 2007 Beta 2, nisu uključene i biblioteke klijenata (MAPI) za razmenu poruka, kao ni CDO 1.2.1. Zato funkcionalnost nedostaje i mnoge aplikacije zavise od ove funkcije. MAPI Microsoft Exchange i CDO 1.2.1 obezbeđuju pristup ovim API-ju. Ovi API-Ji omogućavaju pristup sadržaju MAPI prodavnica.

Napomena Budući da je ova verzija CDO uključena u Exchange 2003, ne podržavamo instalaciju ove verzije na računaru na kojem je instaliran Outlook. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

266418 Microsoft ne podržava instaliranje komponenti Exchange servera i programa Outlook na istom računaru   Za računare koji koriste Outlook 2010, korišćenje funkcije CDO nije podržano. Za više informacija pogledajte sledeći članak Microsoft Knoowlidža:

Saradnja sa podacima o saradnji (CDO) 1.2.1 nije podržana u programu Outlook 2010 Napomena Verzija CDO verzije 1.2.1 odnosi se na verziju API-a koja nije verzija DLL-a koja primenjuje API. DLL datoteka sadržana u Outlook 2007 CDO download je verzija 6,5. Ovo nije dopuna CDOSYS koja se u ovom članku naziva verzija 6,0. Kada koristite Exchange da biste instalirali CDO 1,21, možete koristiti jedan od sledećih metoda za instaliranje:

  • Instalirajte Exchange Server (Exchange 5,5, 2000 i 2003)

  • Instalirajte samo "administrator Exchange servera (ili upravljač sistemom Exchange servera)" (Exchange 5,5, 2000 i 2003)

  • Instaliranje programa Outlook Web Access (ona-Exchange 5,5 only)

Nakon instalacije možda ćete morati ručno registrovati CDO. dll koristeći Regsrv32 (to jest, Regsrv32. exe punu putanju i ime datoteke CDO. DLL). Za instalacije upravitelja sistema Exchange, morate kopirati CDO. dll sa instalacionog medijuma u% programske datoteke%/Exchsrvr/Bin Directory pre nego što registrujete CDO. dll koristeći Regsrv32. exe. Instalacije programa Outlook podrazumevano ne uključuju 1.2 x komponentu. Kada prikazujete opcije za podešavanje Office ili Outlook, CDO je navedeno u okviru opcija programa Outlook.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×