Govori o zameni fonta uređaja u upravljačkom programu štampača za fontove koje operativni sistem obezbeđuje

UVOD

Kada pošaljete dokument štampaču, štampač može zameniti fontove koji se nalaze na štampaču za TrueType fontove koje obezbeđuje operativni sistem. Ovaj članak govori o tome kako su fontovi uređaja zamenjeni.

Više informacija

Štampači mogu da obezbede fontove za koje se nalaze hardver ili fontovi kertridža. U ovom slučaju, fontovi se nalaze na štampačima. Korišćenjem tabele za zamenu fonta možete da navedete fontove koji koriste hardver ili fontove kertridža za zamenu za TrueType fontove prilikom štampanja. Kada štampač primi tekst u takvim TrueType fontovima, on prvo proverava da li tabela "zamena fonta" sadrži zamenu za TrueType font. Ako štampač pronađe font za rad sa hardverom, a ako je Metrika fonta kompatibilna, štampač koristi font stalnog hardvera za štampanje. Napomena Metrika fonta uključuje skup znakova, težinu, kurziv i orijentaciju. Zamena fonta uređaja se javlja kada operativni sistem i štampač koriste dva različita definicija fonta. Aplikacija bira font koji je dostupan u operativnom sistemu i koristi font u dokumentu na ekranu. Kada štampate ovaj dokument, štampač crta izlaz za štampanje koristeći sličan definisani font koji obezbeđuje štampač. Zamena fonta uređaja obično se pojavljuje na PostScript štampačima kada koristite uobičajeni Windows TrueType font u štampanom dokumentu. Na primer, ako u dokumentu koristite Arial TrueType font, kada štampač odštampa dokument, on koristi PostScript definiciju fonta za "helvetica" font. U ovom tipičnom primeru, zamena fonta uređaja se javlja pomoću sličnog fonta koji ima drugo ime. Zamena fonta uređaja takođe se pojavljuje kada font na štampaču ima isto ime kao font koji obezbeđuje operativni sistem. Na primer, font Arial fonta i vremena novog rimskog fonta na štampaču mogu imati ista imena kao i fontovi u operativnom sistemu. Zamena fonta uređaja ne funkcioniše uvek kao što je očekivano, jer upravljački program štampača ponekad bira samostalno ili bira korisničke postavke da li da koristi font koji obezbeđuje operativni sistem. Dostupni TrueType fontovi za operativni sistem navedeni su u sledećem potključu registratora:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontsDostupne zamene TrueType fontova za operativni sistem navedene su u sledećem potključu registratora:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutesAplikacija kao što je Microsoft Office Word ili Microsoft Pisanka obezbeđuje opcije za izbor fontova. Možete da odaberete font tako da aplikacija upisuje dokument u ovaj font. Aplikacija dobija listu raspoloživih fontova proveravajući potključ registratora za fontove operativnog sistema, kao i proveru zamene fonta uređaja upravljačkog programa štampača, u zavisnosti od aplikacije koju koristite. Slede primeri scenarija kada je moguće izabrati font uređaja.

Primer 1

 • Aplikacija upisuje dokument iz novog rimskog fonta.

 • Štampač ima Times New Roman, font za vreme i druge fontove uređaja.

 • Font za vreme možete da izaberete kao font uređaja koji zamenjuje novi rimski TrueType font u tabeli zamena fonta štampača.

U ovom scenariju, štampač štampa dokument u Times New rimskog uređaja kada se dokument pošalje na štampač. U ključu registratora FontSubstitutes, Times New Roman je naveden kao zamenjeni font za vreme. Štampač ima Times New Roman koji je dostupan kao jedan od fontova uređaja.

Primer 2

 • Aplikacija upisuje dokument u font Arial.

 • Štampač ima font Arial uređaja, font helvetica uređaja i druge fontove uređaja instalirane.

 • Font helvetica birate kao font uređaja koji zamenjuje za Arial TrueType font u tabeli zamena fonta štampača.

U ovom scenariju, štampač štampa dokument u fontu Arial device font kada se dokument pošalje na štampač. U ključu registratora FontSubstitutes, Arial je naveden kao zamenjeni font za helvetica. Štampač ima dostupan Arial kao jedan od fontova uređaja.

Primer 3

 • Aplikacija upisuje dokument u Tahoma font.

 • Štampač ima font za Bookman uređaj, font helvetica uređaja i druge fontove uređaja instalirane.

 • Font za Bookman birate kao font uređaja koji zamenjuje fontove Tahoma TrueType u tabeli zamena fonta štampača.

U ovom scenariju, štampač štampa dokument u fontu za Bookman uređaj kada se dokument pošalje na štampač. U potključu registratora FontSubstitutes ne postoji raspoloživa stavka zamene za Bookman. Font za Bookman je kompatibilan sa Tahoma fontom.

Primer 4

 • Aplikacija upisuje dokument u Tahoma font.

 • Štampač ima font za Bookman uređaj, font Oksford i druge fontove uređaja koji su instalirani.

 • Font Oksford birate kao font uređaja koji zamenjuje za Tahoma TrueType font u tabeli zamena fonta štampača

U ovom scenariju, štampač preuzima Tahoma TrueType font iz operativnog sistema, a zatim koristi preuzeti font Tahoma TrueType za štampanje dokumenta kada se dokument pošalje na štampač. U potključu registratora FontSubstitutes ne postoji dostupna stavka zamene za Oksford. Font Oksford nije kompatibilan sa Tahoma fontom.

Reference

Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako se koriste fontovi uređaja za štampač

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×