Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Kada pokrenete računar iz disk za instalaciju operativnog sistema Windows 7 ili Windows Vista, možete dobiti sledeću grešku:

Potreban upravljački program uređaja CD/DVD upravljački program je nestao. Ako imate upravljački program diskete, CD, DVD ili USB fleš disk, ubacite je sada.

Ove greške može doći ako je jedan ili više od sledećih scenarija su istina:

  • CD/DVD disk možda nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows Vista

  • CD/DVD medija može biti oštećen ili prljav

  • Tvoj CD/DVD disk možda nije kompatibilan sa Microsoft AHCI vozač (msahci.sys)


Napomena: Ako CD/DVD-a ili drugih jedinica nije prikazana u prikazu u programu Windows Explorer, potražite u sljedećem članku:

Moj disk se ne pojavljuje u prikazu u programu Windows Explorer

Rezolucija

Da biste rešili ovaj problem, pročitajte scenarija koji najbolje opisuje vašu situaciju:

T on CD/DVD disk možda nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows Vista

Ako tvoj Instaliranje Windows na stari računar, CD/DVD disk možda nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows 7 i Windows Vista, CD/DVD jedinica možda će biti potrebno da se zameni.
CD/DVD medija može biti oštećen ili prljav

Ukloni DVD medija i potvrdu za ogrebotine, pukotine ili mrlje zbog kojih bi teško pročitati, medijima je ogrebala ili je napukao, mora li zamena medija na DVD. Ako na DVD je prljav ili zamazan, očistite DVD sa toplom vodom i mekanom tkaninom. Biti ljut na DVD je potpuno čist i suvo pre nego što ponovo umetnete u CD/DVD disk. Zatim ponovo pokrenite računalo i pritisnite bilo koji taster kada vam bude zatraženo i pokrenite Setup.
CD/DVD disk možda nije kompatibilan sa Microsoft AHCI vozač (msahci.sys)

Ako tvoj CD/DVD disk nije kompatibilan sa Microsoft AHCI vozač (msahci.sys), upravljač diska može biti podešena na AHCI u BIOS. Možda ćete moći riješiti problem onemogućavanjem AHCI Mod za kontroler diska u BIOS-u. Ima više proizvođača BIOS-a i verzije BIOS-a, trebalo bi da provjerite dokumentaciju sistema ili posetite Web lokaciju proizvođača tvoj PC za uputstva o tome kako promijeniti ovu postavku.

Napomena: Osnovni proces za promenu diskovni kontroler postavka je da ponovo pokrenete računar i unesite sistemski BIOS. Najčešći način je da pritisnete taster F2 da biste uneli podešavanja, (različite PC može koristiti različitim ključem). Na zaslonu BIOS-a potražite postavku koja nudi AHCI, ATA, ili IDE i eventualno RAID. Ako je postavka postavljena na AHCI, promenite postavku ATA. Ponovo pokrenite računar u Windows instalacioni disk

Upozorenje: Neispravne postavke u BIOS mogu da izazovu vašeg funkcija nepravilno. Ako niste upoznati sa konfigurisanje BIOS sistema, obratite se proizvođaču PC za pomoć.

Ako ste i dalje nije moguće pokrenuti na PC sa Windows 7 ili Windows Vista instalacioni disk, pogledajte dodatne opcije za instaliranje Windows urlikao:

  • Zamenite CD/DVD jedinica

  • Ako DVD medija oštećen, zamijenite medij

  • Instalirajte Windows pomoću Instalacija Windowsa sa USB disk

  • Instalirajte Windows pomoću mrežna instalacija ili instalaciju na mreži

  • Obratite se proizvođaču hardvera za podrškuDa li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×