Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptome

Razmotrite sledeći scenario:

  • Imate system Center Configuration Manager 2007 servisni paket 2 (SP2) instaliran na virtuelnim mašinama.

  • Virtuelnim mašinama upravlja Microsoft Enterprise Desktop Virtualization verzija 2.

U ovom scenariju virtuelne mašine ne mogu da izvršavaju automatsku dodelu lokacije ili ne mogu da pronađu najbliže tačke distribucije za preuzimanje sadržaja na osnovu njegove trenutne mrežne lokacije.

Do ovog problema dolazi ako su virtuelne mašine konfigurisane da rade u režimu prevođenja mrežne adrese (NAT).

Rezoluciju

Da biste rešili ovaj problem, preuzmite paket hitne ispravke u sledećem članku u Microsoft bazi znanja:

2516517 Sekvenca zadatka se ne pokreće ako ima mnogo koraka za instaliranje softvera u system Center Configuration Manager 2007 SP2

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Ova hitna ispravka dodaje novu funkcionalnost Virtuelnim mašinama Microsoft Enterprise Desktop Virtualization koje su konfigurisane u NAT režimu da koriste granice lokacije hosta na intranetu. Kada sistemski centar Configuration Manager otkrije da se virtuelna mašina nalazi na intranetu, ova hitna ispravka omogućava podršku u romingu za automatsko dodeljivanje lokacije i za pronalaženje najbližih tačaka distribucije. Da bi administrator upravljao virtuelnim mašinama i host računarom na isti način na intranetu, host računar ne može da bude u NAT režimu. Međutim, nisu sve funkcije podržane kada upravljate virtuelnim mašinama pomoću ovog mehanizma. Neke funkcije koje zahtevaju komunikaciju sa virtuelnim mašinama u režimu NAT-a iz sistemskog Configuration Manager servera lokacije nisu podržane. Na primer, daljinska kontrola i klijentski pritisak nisu podržani.

NAT režim je podržan u konfiguraciji upravljanja klijentima zasnovanim na internetu u sistemu System Center Configuration Manager 2007 bez instaliranja hitne ispravke. Međutim, upravljanje klijentima zasnovanim na internetu ne podržava roming (Roming omogućava klijentima da pronađu najbliže tačke distribucije za preuzimanje sadržaja). Klijenti kojima se upravlja putem internet veze imaju fiksnu tačku upravljanja zasnovanu na internetu. Klijenti komuniciraju sa fiksnom tačkom upravljanja kada su na internetu kako bi pronašli tačke distribucije dostupne na internetu kako bi preuzeli sadržaj.

Za više informacija o vodiču za instalaciju kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2477182 System Center Configuration Manager 2007 Vodič za instalaciju hitne ispravke Za više informacija o zahtevima hardvera i softvera za primenu i održavanje Microsoft System Center Configuration Manager 2007, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

Opšte informacije o hardverske i softverske zahteve za primenu i održavanje microsoft sistemskog centra Configuration Manager 2007Za više informacija o upravljanju klijentima zasnovanim na internetu posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

Opšte informacije o upravljanju klijentima zasnovanim na internetuZa više informacija o Microsoft Enterprise Desktop Virtualization verziji 2 posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

Pregled Microsoft Enterprise virtuelizacije radne površineViše informacija o Microsoft Enterprise Desktop Virtualization verziji 2 potražite u sledećem dokumentu:

Opšte informacije o Microsoft Enterprise Desktop VirtualizationZa više informacija o terminologiji ažuriranja softvera kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 opis

standardne terminologije koja se koristi za opisivanja Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×