Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Kako odabrati odgovarajuću rezoluciju za clipchamp video

Ako ste završili uređivanje i spremni ste da sačuvate video zapis, određivanje rezolucije za čuvanje datoteke može biti teško. Evo nekih saveta koji će vam pomoći da odlučite koja rezolucija najviše odgovara vašim video potrebama i platformi za objavljivanje.

Koju rezoluciju treba da odaberem?

To zavisi od toga gde se vaš video zapis objavljuje, koliko jasno želite da bude i da li imate ograničenja veličine datoteke.

Nudimo četiri opcije prilikom čuvanja video zapisa: 480p, 720p, 1080p i 4K.

Kada treba sačuvati u 480p

Rezolucija video zapisa od 480p je najmanja rezolucija koju možete odabrati i najprikladnija je za demo video zapise. Ovo je sjajna opcija za mala preduzeća i autore kada treba da brzo pošalju video na odobrenje ili pošalju prvu radnu verziju. Ako imate malu, ali jasnu rezoluciju video zapisa kao što je 480p, ne koristi mnogo propusnog opsega interneta za preuzimanje, tako da to znači da klijenti i gledaoci mogu brže da gledaju video.

Kada treba sačuvati u 720p

Rezolucija video zapisa od 720p će biti odličan kvalitet za sve video zapise sa društvenih medija kao što su Instagram i TikTok video objave ili priče. Iako 720p nije najviši kvalitet koji možete da odaberete, i dalje je veoma jasan i korisnicima daje manju veličinu datoteke. Što je video datoteka manja, to će brzina otpremanja biti brža.

Kada treba sačuvati u 1080p

1080p je najveća besplatna rezolucija koju nudimo i najprikladnija je za sajtove za protok video zapisa kao što su YouTube i Vimeo. Koristite 1080p za najbolju rezoluciju i sjajan kvalitet. Video zapise sačuvane u 1080p možete da gledate na velikom ekranu (TV ili projektor), a da ih ne posmatrate kao mutne ili skicirate.

Kada treba sačuvati u 4K

4K (UHD) je najveća video rezolucija koju nudimo i četiri puta veća od rezolucije video zapisa od 1080p. Iskoristite 4K medije na najbolji način izvozeći u 4K formatu.

Kako da izaberete rezoluciju video zapisa

Napomena: Snimci ekrana u ovom odeljku su iz lične verzije programa Clipchamp. Isti principi se primenjuju na Clipchamp za poslovne naloge.

1. korak: Izvoz video zapisa

Kliknite na ljubičasto dugme izvoza u uglu uređivača da bi se pojavile opcije rezolucije.

Slika korisnika koji klikće na dugme "Izvezi".

2. korak: Izaberite željenu rezoluciju

Odaberite između 480p, 720p, 1080p, 4K i GIF. Kliknite na rezoluciju u kojoj želite da sačuvate.

Slika korisnika koji bira rezoluciju video zapisa.

Odavde će video automatski početi da izvozi na uređaj, tako da sve što treba da uradite je da sedite i sačekate da se završi. Video možete da sačuvate i u jednoj od naših integracija deljenja, kao što su OneDrive, Google Drive, YouTube, TikTok, Dropbox i LinkedIn. 

Slika korisnika koji čuva video.

Nadamo se da sada razumete razliku između naših rešenja, kao i kako da ih koristite! Ako vam je potrebna dodatna pomoć oko rešenja, pogledajte Clipchamp blog koji objašnjava rezolucije video zapisa.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×