Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Kako se koristi zeleni efekat ekrana u programu Clipchamp

Napomena: Snimci ekrana u ovom članku su iz lične verzije programa Clipchamp. Isti principi se primenjuju na Clipchamp za poslovne naloge.

Možete da postignete ključ chroma (tj. da snimite video koji sadrži zeleni ekran i popunite zelene delove drugačijim videom ili slikom) pomoću zelenog efekta Clipchamp-a na ekranu. Dostupna je na kartici Efekti na tabli sa svojstvima video uređivača.

Kako da dodate zeleni efekat ekrana 

Zeleni ekran, poznat i kao ključ hroma, predstavlja tehniku specijalnih efekata koja vam omogućava da uklonite odabranu boju iz video klipova i da je vežete sa drugim video zapisom ili slikom. Clipchamp vam omogućava da uklonite zelenu, crvenu ili plavu boju.

Za ovo uputstvo ćemo koristiti berzanski video zapis iz Clipchamp biblioteke za akcije. Delovi kolekcije akcija još nisu dostupni u radnoj verziji programa Clipchamp i tamo će se tokom vremena dodati.

1. korak: Dodavanje zelenog video zapisa na vremensku osu

Ako želite da koristite sopstveni snimak, dodajte video zapise ili slike u biblioteku medija trake sa alatkama sa leve strane. Imajte na umu da video zapisi moraju da sadrže zeleni/plavi/crveni ekran da bi ova funkcija funkcionisala.

Da biste dodali video zapis akcija umesto svog, izaberite karticu video zapisa akcija na traci sa alatkama. Tu postoji zelena kolekcija ekrana koju možete da pregledate. Takođe možete da pretražite ključne reči kao što su "zeleni ekran" ili "ključ ležišta" u pretraživanju slobodnog teksta na vrhu.

Green screen cloud footage in Clipchamp video editor

Kada pronađete klip koji želite da koristite, prevucite ga i otpustite na vremensku osu.

2. korak: Dodavanje još jednog video zapisa ili slike na vremensku osu

Zatim, koristeći ista uputstva kao i 1. korak, otpremite drugu imovinu medija ili koristite video zapis akcija ili sliku. Prevucite i otpustite medije ispod zelenog klipa na vremenskoj osi.

Obavezno postavite zeleni ekran kao gornji sloj. 

An image of adding a video below the green screen footage in Clipchamp

3. korak Dodavanje zelenog filtera ekrana

Zatim izaberite gornji sloj klipa na vremenskoj osi tako da bude istaknut. Tabla sa svojstvima će se pojaviti sa desne strane. Tamo izaberite karticu Efekti .

Slika kartice "Filteri" u programu Clipchamp.

Zatim izaberite zeleni filter ekrana koji će ga dodati u video.

An image of green screen filter working in Clipchamp

Da biste uredili graničnu vrednost ekrana, prevucite preklopnik nalevo i nadesno. Ovo će povećati ili smanjiti intenzitet filtera. Ovde možete da izaberete i crvenu ili plavu umesto zelene boje ako video u koji dodajete efekat ima plave ili crvene elemente umesto zelene.

Slika prilagođavanja granične vrednosti zelenog ekrana

4. korak Čuvanje video zapisa

Da biste izvezli dovršeni video, kliknite na dugme Izvezi i odaberite rezoluciju video zapisa. Preporučujemo 1080p za video najboljeg kvaliteta. Video zapis će biti obrađen, a kasnije možete da ga sačuvate na računaru ili da ga delite.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×