ID pozivaoca netačna je prikazan na Skajpu za poslovni klijent u slučaju poziv-Špedicija

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • I tako dalje, sprovede rešenje integracije GUTLJAJ gepek proizvođača kao što su Cisco, Avaya Aura sa Microsoft Skype za poslovne Server 2015.

  • Ti si neko preduzeće glas (EV) je omogućen Skype za poslovnih korisnika. Korisnik B i C korisnik koristite Cisco ili Avaya telefon.

  • Korisnik C ima špedicije jedan poziv da korisnik B.

  • Da li telefonski poziv sa korisnik C pomoću Skajp za poslovni klijent.

  • Se poziv uspostavi veza između vas i korisnika B.

U ovom slučaju, možda ćete videti Skajp za ID pozivaoca poslovni klijent prikazuje u korisnički C (naziva se i zove red ID) umesto korisnik B caller ID-a.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što informacije o originalnom pozivalac je izgubljen u Skajp za posredovanje poslovnih servera.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte do januara 2019 kumulativno ažuriranje 6.0.9319.537 za Skajp za poslovne Server 2015, posredovanje servera.

Više informacija

Nakon što primijenite ovu nadopunu, morate postaviti AcceptGatewayPAIForOutboundCalls parametar (Ova vrednost je netačno podrazumevano) da iskren prema ekrana prosleđuju broj za različite sanducima. Na primer:

Set-CsTrunkConfiguration-identitet lokacije: Redmond - AcceptGatewayPAIForOutboundCalls $True

U ovom primeru modificira u gepeku konfiguraciju sa lokacije: Redmond da biste omogućili su AcceptGatewayPAIForOutboundCalls identitet. Ostala svojstva za ovu konfiguraciju će zadržati svoje postojeće vrednosti.

Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje nikakvu garanciju, impliciranu ni neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×