Ikona je prazna kada umetnete objekat ili datoteku u dokument, prezentaciju, unakrsnu tabelu ili neku drugu Microsoft Office datoteku

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario. Umetnuli ste objekat ili datoteku u dokument, prezentaciju, unakrsnu tabelu ili neku drugu Microsoft Office 2003 ili Microsoft Office XP datoteku. Da biste to uradili, koristite jedan od metoda u sledećim primerima:

  • Iz programa Windows Explorer prevucite. txt datoteku u Office datoteku.

  • Kliknite na dugme " Umetni", stavkuobjekat, a zatim u nekom Office programu izaberite stavku " Kreiraj iz datoteke ".

U ovom scenariju, ikona za OLE objekat koji je kreiran je prazna. Office program prikazuje samo praznu sliku sa natpisom.Napomena Do ovog problema dolazi u svim Office 2003 i Office XP proizvodima, u programu Microsoft Pisanka i u proizvodima drugih proizvođača.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što Office koristi funkciju Createmetafile u datoteci Ole32. dll da bi se dobila slika pregleda objekta. Funkcija Createmetafile je ograničena na slike formata Windows Metafile Format (WMF). Zbog toga slika najviše sadrži 16-bitnu boju. Neki tipovi datoteka koriste 32-bitne ikone boja u operativnim sistemu Windows XP i Windows Server 2003. Ako Windows koristi šemu boja 32-bitni, funkcija Createmetafile ne može da dobije odgovarajuću wmf sliku pregleda u datoteci Ole32. dll. Zbog toga funkcija Createmetafile vraća praznu sliku.Napomena Do ovog problema dolazi u bilo kojoj aplikaciji koja koristi funkciju Createmetafile .

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, promenite postavke kvaliteta boja u 16-bitnu boju. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na radnu površinu, a zatim izaberite stavkuSvojstva.

  2. Na kartici " Postavke " izaberite opciju Srednji (16 bita) na listi kvaliteta boja .

  3. ClickOK.

  4. Ponovo pokušajte da umetnete objekat.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×