Rezime

Zajednički naziv štampača ne sme da sadrži razmake, a ime ne sme biti duži od 31 znaka. Sledite ove zahteve možda izazove određene Windows API poziva na propast.

Više informacija

Za više informacija o ovim smernicama ime deljenog štampača, posetite sledeću Microsoft Web stranicu:

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/print_choosing_a_printer_name.mspx?mfr=trueWindows XP podržava duge štampača imena. A ta podrška ti dozvoljava stvaranje štampača imena koja sadrže razmake i specijalne znakove. Međutim, ako delite štampača preko mreže, neki klijenti ne mogu prepoznati ili ispravno sa dugim imenima, a korisnici mogu imati problema kada pokušaju da odštampate. Takođe, neki programi ne može da štampa na štampačima koji imaju imena koja imaju više od 31 znaka. Za zajednički štampači, kompletno kvalifikovani ime mora biti manje od 31 znaka, a ovo ime mora da sadrži ime servera, kao u sledećem primeru:

\\PRINTER2\PSCRIPT

  • Ako delite štampač sa mnogo različitih klijenata na mreži, koristite 31 ili manje znakova za štampač imena, a ne sadrže razmake ili posebne znakove u ova imena.

  • Ako delite štampač sa MS-DOS računara, nemojte da koristite više od osam znakova za ime deljenog štampača. Ime može da produži dodavanjem period koji je praćeno više od tri znaka. Ali ne možete da koristite razmake u imenu.

Počevši od operativnog sistema Windows Vista, a ovo uključuje novije verzije operativnih sistema Windows, ako ti ovo ne prati imenovanje zahteve, neke Windows API poziva možda neće uspeti. Napomena Na primer, ako je Windows API, [OpenPrinter, se koristi za dobijanje regulator za štampač koristeći ime deljenog resursa koja sadrži razmake, upotreba ovog regulatora u kasnije poziva kao što su GetPrinterData i SetPrinterData možda neće uspeti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×