Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2008.

Simptomi

Tiha instalacija sistema Microsoft SQL Server 2008 pokrenuta je na računaru na kojem je instaliran SQL Server 2008 R2. Kada tiha instalacija koristi isto ime instance koje koristi SQL Server 2008 R2, dolazi do jednog od sledećih problema.Problem 1Ako je navedena lokacija za SQL Server 2008 fascikle sa podacima ista kao lokacija sistema SQL Server 2008 R2, instalacija sistema SQL Server 2008 neće uspeti. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Datoteka sistemske baze podataka database_name već postoji na putanji.

Napomene

  • <database_name> predstavlja ime datoteke sistemske baze podataka. <putanja> predstavlja putanju sistemske datoteke baze podataka.

  • Iako dobijete poruku o grešci, instanca sistema SQL Server 2008 nije oštećena, ona je u potpunosti upotrebljiva.

Problem 2 Ako se navedena lokacija za SQL Server 2008 fascikle sa podacima razlikuje od lokacije SQL Server 2008 R2, SQL Server 2008 je uspešno instaliran. Međutim, instalacija oštećuje uslugu SQL Server 2008 R2, a usluga mašine za bazu podataka sistema SQL Server ne može da se pokrene. Pored toga, ne možete da deinstalirate ili popravite nije jedan proizvod.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što tiha instalacija sistema SQL Server 2008 ne proverava da li je novija verzija istog imena instance već instalirana. Zbog toga se nenadzirana instalacija nastavlja kada bi trebalo da bude blokirana.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 7 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja: -

979065Kumulativni paket ispravki 7 za SQL Server 2008 servisni paket 1 NapomenaPošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja: -

970365SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 1 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 1. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za informacije o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×