Instalacioni program Exchange servera ne uspeva kada je instalacioni nalog član administratori domena

Simptomi

Kada je nalog koji se koristi za instaliranje Microsoft Exchange servera član bezbednosne grupe koja ima pristup uslugama domena aktivnog direktorijuma (AD DS), delegirano podešavanje neće uspeti. Tačnije, provera preduslova za podešavanje Exchange servera nije uspela na pravilu Globalserversinstall . Pored toga, evidencija instalacionog programa sadrži sledeću stavku:

Nije uspelo [pravilo: Globalserverinstalacija] [poruka: morate biti član grupe uloga "Upravljanje organizacijom" ili član grupe ' Enterprise administratori ' da biste nastavili.]

Uzrok

Kada koristite delegirano podešavanje, nalog koji se koristi za instalaciju Exchange servera trebalo bi da bude član samo univerzalne bezbednosne grupe "delegirano podešavanje". Ako je instalacioni nalog član administratori domena ili neke druge grupe koja odobrava dozvolu za upisivanje u naloge za pisanje, provera preduslova neće uspeti.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte najnoviju kumulativnu ispravku za Exchange Server.

Kada instalirate ispravku, ako ste član delegirane grupe uloga za podešavanje, a takođe i član bezbednosne grupe koja ima pristup nalozima za pisanje, kao što su administratori domena, možete da dodate grupi uloga upravljanja serverom da biste dozvolili da taj nalog instalira ili nadogradi Exchange server.

Više informacija potražite u grupi uloga za upravljanje serverom .

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, dodajte nalog koji se koristi za proces instalacije Exchange servera u delegirano podešavanje grupe. Da biste to uradili, pokrenite sledeću komandu PowerShell:

Add-Rolegroupelement "delegirano podešavanje"-član "Korisnik 1"Koristite Active Directory korisnike i računare da biste uklonili nalog iz svih grupa osim univerzalne bezbednosne grupe "Delegirani podešavanje".

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na". 

Više informacija

Nalog takođe mora da se doda grupi lokalnih administratora servera lokalnog člana. To dodeljuje dozvolu za konfigurisanje naloga da se lokalno prijavi na server za članstvo.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×