Intel 5 i 3400 serija čipova za porodične USB portove sa obimnim i kontrolnim saobraćajem

Simptomi

Kada koristite jedan USB uređaj za masovno skladištenje (na primer, iPhone) sa računarom zasnovanim na operativnom sistemu Windows, uređaj se ne odaziva. Do ovog problema može doći kada su ispunjeni sledeći uslovi:

  • Računar ima skup čipova od Intel 5 serija ili Intel 3400 Series porodica Intel kompleta čipova.

  • USB uređaj čeka na kontrolu i masovni saobraćaj.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što čvorište kontrolera platforme (PCH) ne može da razreši koji tip saobraćaja je prioritet. Zbog toga port povezan sa USB uređajem prestaje da se odaziva. Do ovog problema dolazi kada je procesor dugo u stanju C0 napajanja. Na primer, CX države nisu omogućene ili sistemski saobraćaj sprečava da sistem napusti stanje napajanja C0. Ako su CX stanja omogućeni, uređaj može da se spase kratko kasnije.Napomena Ovaj problem utiče samo na ograničen broj USB uređaja. Problem se javlja samo ako programi za upravljački program USB uređaja koji koriste broj Nak ponovo učita bitove koje su definisane u EHCI specifikaciji za USB Rev 1,0 na 0.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, obratite se proizvođaču računara ili proizvođaču matične ploče za ažuriranje BIOS-a sistema. Za informacije o proizvođaču računara posetite sledeću Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us

Više informacija

Za više informacija o identifikovanju Intel skupa čipova posetite sledeću Intel Web lokaciju:

http://www.intel.com/support/chipsets/sb/CS-009245.htmZa više informacija o skupu čipova Intel 5 Series i Intel 3400 Series, posetite sledeću Intel Web lokaciju:

http://www.intel.com/Assets/PDF/specupdate/322170.pdfProizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje nikakvu garanciju, impliciranu ni neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.Microsoft obezbeđuje kontakt informacije samostalnih proizvođača da bi vam pomogao u pronalaženju tehničke podrške. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija drugih proizvođača.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×