Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Prilikom pokretanja ili konfigurisanja usluge jedinstvenog prijavljivanja preduzeća (ENTSSO), možete dobiti jednu od sledećih poruka o grešci: Windows nije mogao da pokrene uslugu enterprise jedinstvenog prijavljivanja na lokalnom računaru.Greška 0x80131700: 0x80131700ERROR: nije moguće kontaktirati SSO server 'localhost'. Proverite da li je SSO konfigurisan i da li je SSO usluga pokrenuta na tom serveru. (RPC: 0x800706D9: nema više dostupnih krajnjih tačaka od mapera krajnje tačke.) Nije moguće kreirati SSOSQL. Da biste rešili problem, ponovo instalirajte SSO ili pokušajte da iz komandne linije Visual Studio .dll "regasm SSOSQL". Kôdgreške: 0x80131700Failed za povezivanje sa SQL bazom podataka 'SSODB' na SQL Server 'SQLServerName'0x80131700 (Win32) Napomena ENTSSO je potrebna usluga za BizTalk i HIS. Kao rezultat toga, ove usluge takođe ne uspevaju da se započnu.

Uzrok

Do ovog problema dolazi nakon instalacije programa .NET Framework 4.0. Registracija asemblera koji ENTSSO koristi za pristup SQL Serveru (SSOSQL.dll) ne navodi ispravnu verziju programa .NET Framework.  Kada se instalira .NET Framework 4.0, asembler će pokušati da koristi novije okvire, a zatim neće uspeti da se učita. 

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte ispravku dostupnu na linku ispod na ENTSSO serveru:Update for Microsoft Enterprise Single Sign-On v4 (KB2252691)Hitna ispravka će ažurirati registraciju ENTSSO asemblera ispravnom verzijom .NET framework-a.PredusloviMorate imati Uslugu jedinstvenog prijavljivanja preduzeća 4.0 da biste primenili ovu ispravku. Zahtev za ponovnim pokretanjemNe morate ponovo pokrenuti računar nakon primene ove hitne ispravke.

Više informacija

Ovaj problem se takođe može popraviti pomoću alatke za regasm za ponovno registrovanje SSOSQL montaže. Regasm.exe je uključen u .Net Framework. 32-bit Server1.       Otvorite komandni prozor2.       Idite na C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.507273.       Tip: regasm "C:\Program Files\Common Files\Enterprise Single Sign-On\ssosql.dll"64-bitni Server1.       Otvorite komandni prozor2.       Idite na C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.507273.       Otkucajte svaku od sledećih opcija i pritisnite taster ENTER:32bit: regasm "C:\Program Files\Common Files\Enterprise Single Sign-On\win32\ssosql.dll"64bit: regasm "C:\Program Files\Common Files\Enterprise Single Sign-On\ssosql.dll"Napomena Na 64-bitni server, regasm će morati da se pokrene i za 32-bitne i 64-bitne verzije ssosql.dll.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×