Ispravka: Ne možete da vratite rezervnu kopiju baze podataka na drugu instancu programa SQL Server Ako onemogućite šifriranje prozirne podataka pre nego što kreirate rezervnu kopiju u SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2

Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 i Microsoft SQL Server 2008 R2 popravlja kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su kumulativne ispravke, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2 popravi za javnost.

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

 • Koristite šifriranje prozirne podataka na bazi podataka u SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2.

 • Onemogućite šifrovanje baze podataka.

 • Napravite rezervnu kopiju baze podataka odmah nakon što onemogućite šifriranje.

 • Pokušate vraćanje baze podataka na drugu instancu programa SQL Server pomoću rezervne kopije.

U ovom scenariju, Operacija vraćanja ne uspe, i dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

System.Data.SqlClient.SqlError: Datoteka „< ime baze podataka > _log” nije uspeo da se ispravno pokrene. Ispitajte evidencije grešaka za više detalja. (Microsoft.SqlServer.Smo)

Međutim, evidenciju grešaka nema nikakvih detalja. Ako uklonite ključ za šifrovanje baze podataka pre nego što te rezervne kopije baze podataka, dobijate sledeću poruku o grešci kada pokušate da biste vratili bazu podataka:

System.Data.SqlClient.SqlError: Nije moguće pronaći certifikat servera sa otiskom '0xCB62FF76463A6BF86E8F769B541BA6483AFC2FF2”. (Microsoft.SqlServer.Smo)

Rešenje

Kumulativna ispravka informacije

SQL Server 2008 servisni paket 1

Zakrpe za ovo izdanje prvi put pušten u kumulativnu ispravku 10 za SQL Server 2008 Service Pack 1. Za više informacija o ovom paketu Kumulativna ispravka, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2279604 Kumulativna ispravka paket 10 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Jer se gradi su kumulativne, svako novo izdanje Ispravka sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 popraviti za javnost. Microsoft preporučuje da imate u vidu primenjujete najnovije objavljivanja ispravka koji sadrži ovu zakrpu. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 gradi objavljene nakon što je pušten je SQL Server 2008 servisni paket 1 Hitnih ispravki za Microsoft SQL Server 2008 su kreirani za određene servisne pakete za SQL Server. Morate primijeniti hitni popravak SQL Server 2008 servisni paket 1 za instalaciju za SQL Server 2008 Service Pack 1. Po podrazumevanim postavkama, neki hitni popravak koji je obezbeđen u servisni paket za SQL Server je uključena u novi servisni paket za SQL Server.

SQL Server 2008 servisni paket 2

Fix za ovaj problem prvi put pušten u kumulativnoj Update 1 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu Kumulativna ispravka, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2289254 Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Jer se gradi su kumulativne, svako novo izdanje Ispravka sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 popraviti za javnost. Preporučujemo da imate u vidu primenjujete najnovije objavljivanja ispravka koji sadrži ovu zakrpu. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 gradi objavljene nakon što je pušten je SQL Server 2008 servisni paket 2

SQL Server 2008 R2

Fix za ovaj problem je prvi put pušten u kumulativno ažuriranje 4. Za više informacija o tome kako da nabavite ovaj paket Kumulativna ispravka za SQL Server 2008 R2, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2345451 Kumulativni paket za ažuriranje 4 za SQL Server 2008 R2 Napomena Jer se gradi su kumulativne, svako novo izdanje Ispravka sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 R2 popraviti za javnost. Preporučujemo da imate u vidu primenjujete najnovije objavljivanja ispravka koji sadrži ovu zakrpu. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 gradi objavljene nakon što je pušten je SQL Server 2008 R2

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Koraci koji dovode do javljanja problema

 1. Kreiranje master ključa. Sledeći je uzorak koda koji kreira glavni ključ:

  use masterCreate Master Key encryption by password = 'Password01!';go
 2. Kreiranje ili nabavite certifikat zaštićen glavni ključ. Sledeći je uzorak koda koji kreira certifikat zaštićen je glavni ključ:

  create certificate cert_testDB_encryptDEK authorization dbowith subject='Certificate to encrypt the DEK of testDB'
 3. Kreirajte novu bazu podataka, kreiranje baze podataka za šifrovanje ključa i zatim zaštiti ključa u certifikatu. Sledi uzorak koda koji kreira novu bazu podataka, koja kreira ključ za šifrovanje baze podataka, a zatim to štiti ključ pomoću certifikata:

  create Database testDBuse testDBCreate database encryption key with algorithm=AES_128encryption by server certificate cert_testDB_encryptDEK 
 4. Postavi bazu podataka da biste koristili za šifrovanje. Sledeći je uzorak koda koji postavlja bazu podataka da biste koristili šifrovanje:

  Alter database testDB set encryption on 
 5. Onemogućite šifrovanje baze podataka. Sledeći je uzorak koda koji onemogućava šifriranja za bazu podataka:

  Alter database testDB set encryption off 
 6. Napravite rezervnu kopiju baze podataka, a zatim vratite rezervnu kopiju na druga verzija programa SQL Server.

Reference

Za više informacija o šifriranje prozirne podataka (TDE), posetite Web lokaciju sledeće Microsoft Developer Network (MSDN):

Opšte informacije o TDEZa više informacija o modelu za servisiranje Incremental za SQL Server, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Incremental Model za servisiranje je dostupna iz SQL Server tima da dostavi hitnih ispravki za prijavljenih problemaZa više informacija o imenovanju šemi ažurirane verzije SQL servera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete za dopunu softvera Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×