Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • U sistemu Microsoft SQL Server 2008 omogućavate funkciju hvatanja podataka (CDC) za bazu podataka.

  • Ispustite cdc.change_tables CDC sistema.

  • Pokrenete proceduru sp_cdc_disable_db da biste onemogućili CDC.

U ovom scenariju možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Msg 208, nivo 16, stanje 1, Procedura sp_cdc_disable_db_internal, Red 82 Nevažeće ime objekta "cdc.change_tables". Msg 266, nivo 16, Stanje 2, Procedura sp_cdc_disable_db_internal, Red 82 Broj transakcija nakon izvršavanja ukazuje na nepodudaranje broja izjava BEGIN i COMMIT. Prethodni prebrojavanje = 0, trenutni prebrojavanje = 1.msg 266, Nivo 16, Stanje 2, Procedura sp_cdc_disable_db, Broj transakcija u redu 0 nakon izvršavanja označava nepodudaranje broja izjava BEGIN i COMMIT. Prethodni prebrojavanje = 0, trenutni prebrojavanje = 1.

Ako pokušate da ponovo omogućite CDC za bazu podataka pomoću sys.sp_cdc_enable_db uskladištene procedure, možete dobiti sledeću poruku:

Baza podataka "<baze podataka>" je već omogućena za promenu hvatanja podataka. Uverite se da je postavljen ispravan kontekst baze podataka i pokušajte ponovo. Da biste izveštavali o bazama podataka omogućenim za promenu hvatanja podataka, izvršite is_cdc_enabled kolonu u prikazu kataloga sys.databases.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju za objavljenu verziju sistema SQL Server 2008

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj istaštenju 4 za izdatu verziju sistema SQL Server 2008. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

963036 Kumulativna ispravka paket 4 za SQL Server 2008Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravki sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 objavljen

Kumulativne informacije o ažuriranju za SQL Server 2008 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj isfiksu 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

969099 Kumulativna ispravka paket 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravki sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Da biste sprečili ovaj problem, izbegavajte ručno uklanjanje CDC sistemskih tabela. Možete da na listi ima mnogo CDC sistemskih tabela tako što ćete pregledati objekte u šemi CDC-a. Da biste to uradili, pokrenite sledeći upit:

select * from sys.objects where schema_id=schema_id('cdc')

Ako su postavke u oštećenom stanju i ne možete da onemogućite CDC, možete pokušati da ručno ponovo kreirate CD tabele koje nedostaju i indekse koji su potrebni za te tabele. Te objekte možete skriptovati iz nove lažne baze podataka u kojoj ste uspešno omogućili CDC. Zatim pokrenite sp_cdc_disable_db uskladištenu proceduru nakon ispravljanja objekata koji nedostaju.

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 4 za SQL Server 2008

Za više informacija o tome koje datoteke su promenjene i za informacije o bilo kakvim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

963036 Kumulativna ispravka paket 4 za SQL Server 2008

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Za više informacija o tome koje datoteke su promenjene i za informacije o bilo kakvim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

969099 Kumulativna ispravka paket 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Reference

Za više informacija o listi dostupnih verziji nakon izdavanja sistema SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 objavljenZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Postepeni model servisiranja dostupan je od SQL Server tima za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499 Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×