Ispravka: Poruka o grešci kada koristite uslužni program DTExec.exe ili DTExecUi.exe za pokretanje paketa usluga integracije sistema SQL Server 2008 navođenjem datoteke za konfiguraciju: "Putanja paketa je referencirana na objekat koji nije moguće pronaći"

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • U sistemu Microsoft SQL Server 2008 koristite uslužni program DTExec.exe ili DTExecUi.exe za pokretanje paketa SQL Server Integration Services (SSIS).

  • Datoteku za konfiguraciju navodite pomoću opcije /ConfigFile kada pokrenete uslužne programe DTExec.exe ili DTExecUi.exe.

  • Datoteka za konfiguraciju sadrži mnogo konfiguracija za objekte u paketu. Međutim, putanje objekata na koje se upućuje u datoteci za konfiguraciju ne postoje u trenutnom paketu. Na primer, za mnoge pakete koristite deljenu datoteku za konfiguraciju. Međutim, neke promenljive, upravljači za uspostavljanje veze, zadaci ili drugi objekti na koje se upućuje u deljenoj datoteci za konfiguraciju ne nalaze se u svim paketima.

U ovom slučaju, kada pokrenete komandu, dobijate sledeću poruku o grešci:

Kôd: 0x80012017Source: PackageDescription: Putanja paketa je referencirana na objekat koji se nemože pronaći:" Putanja ". Do ovoga dolazi kada se pokuša rešavanje putanje paketa do objekta koji nije moguće pronaći. DTExec: nije moguće uvesti datoteku za konfiguraciju datoteke za konfiguraciju.

Pored toga, ako navedete deljenu datoteku za konfiguraciju u studiju za dizajn poslovnog obaveštavanja (BIDS) prilikom dizajniranja SSIS paketa, umesto da navedete deljenu datoteku za konfiguraciju pomoću opcije /ConfigFile, paket može uspešno da se pokrene. Postavka paketa SupressConfigurationWarnings ne utiče na ovaj problem.Napomena Do ovog problema ne dolazi u uslugama integracije sistema SQL Server 2005. U uslugama integracije sistema SQL Server 2005 komanda obezbeđuje poruke upozorenja na očekivani način za nevažeće vrednosti. Međutim, komanda može uspešno da se pokrene.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj isfiksu 4 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

973602 Kumulativna ispravka paket 4 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravki sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravki koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljenMicrosoft SQL Server 2008 hitne ispravke se kreiraju za određene SQL Server servisne pakete. Hitnu ispravku za SQL Server 2008 Service Pack 1 morate primeniti na instalaciju servisnog paketa SQL Server 2008 Service Pack 1. Podrazumevano je da je svaka hitna ispravka koja je obezbeđena u SQL Server servisnom paketu uključena u sledeći SQL Server servisni paket.

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, prilikom dizajniranja paketa navedite deljenu datoteku za konfiguraciju u BIDS-u. Napomena Kada koristite ovaj metod, putanja datoteke za konfiguraciju se zapisuje u paket u vreme dizajniranja. Međutim, neka razvojna okruženja mogu imati različite strukture disk jedinica i fascikli u poređenju sa proizvodnim ili probnim okruženjima u kojima su paketi raspoređeni za pokretanje.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Postepeni model servisiranja dostupan je od SQL Server tima za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×