Ispravka: Poruka o grešci kada pokrenete upravljanih aplikaciju koja koristi WebBrowser kontrole na uređaju ugrađeni Windows CE 6.0 operativnim: „nevažeći URI: nije bilo moguće raščlaniti na ime hosta”

Informacije o Microsoft interne podrške

BUBO #: 121833 (održavanje sadržaja)

Informacije o Microsoft interne podrške

BUBO #: 29851 (Windows CE zadobila Engineering)

Simptomi

Na uređaju ugrađeni Windows CE 6.0 operativnim, kontrolisane aplikacije zatvara na neprirodan način kada koristite WebBrowser kontrole. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Nevažeći URI: U ime domaćina nije bilo moguće raščlaniti.

Do ovog problema dolazi pod sledećim uslovima:

  • WebBrowser kontrola pokušava da izazove naviguje događaj kao odgovor na poziv za navigaciju.

  • Zahtev sadrži URL adresu koja upućuje na Web stranicu koja je uskladištena u lokalnih resursa biblioteka dinamičkih veza (DLL).

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što logika analizator .NET Compact Framework URL to valjanost URL-a ne prepoznaje format URL adrese koja sadrži zahtev. Logika koristi Jedinstveni identifikator resursa (URI) razreda.

Rešenje

Informacije o nadopuni za softver

Podržani softverska ispravka sada je dostupna od korporacije Microsoft kao Windows CE 6.0 platforme graditelj mesečno ažuriranje (septembar 2009). Mogu ovo da potvrdim pomeranjem na odeljak „Zavedi informacije” ovog članka. Ime datoteke paket sadrži verzija proizvoda, datum, broj članka baze znanja i tip procesora. Format imena datoteka paketa je:

Tip proizvoda verzija-yymmdd-kbnnnnnn-procesorNa primer: Wincepb50-060503-kb917590-armv4i.msi je ARMV4i Windows CE 5.0 platforma graditelj fix koji je dokumentovan u članak u bazi znanja 917590 i koji se nalaze u maju 2006 godine mesečna ispravku. Da biste odmah riješili taj problem, kliknite na sledeći broj članka za informacije o nabavljanju Windows CE platforma graditelj i jezgro operativnog sistema softverskih ispravki:

Kako da pronađete jezgra operativnog sistema popravlja za Microsoft Windows CE platforma graditelj proizvoda

Preduslovi

Ova ispravka je podržan samo ako su instalirane sve prethodno izdate ispravke za ovaj proizvod.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon što primijenite ovu nadopunu, morate izvršiti čistu build celi platforme. Da biste to učinili, koristite jednu od sljedećih metoda:

  • U meniju izgradi kliknite Clean, a zatim izaberite stavku Gradi platformu.

  • U meniju izgradi kliknite na Obnovi platforme.

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zameni ispravke

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje druge nadopune.

Informacije o datoteci

Verzija ovog paketa ažuriranja softvera na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×