Ispravka: Učinak smanjuje kada na serveru na kojem je pokrenut BizTalk Server obrađuje veliku gomilu poruka nakon što prilagodite postavke za opciju „Cenzus od velikih poruka” i opciju „Velike poruke Fragment veličina”

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Ne prilagodite postavke opcije za Cenzus od velike poruke , kao i opcije za veličinu velike poruke Fragment .

  • Jedan Ulazni BizTalk grupnom uključuje mnoge poruke.

U ovom scenariju, server koji radi pod sistemom Microsoft BizTalk Server iskustava smanjila performanse kada server obrađuje poruke. Na primer, vi vodite sledeće podrazumevane postavke za grupu BizTalk:

Prag velike poruke (bajtova): 1.000.000Velike poruke Fragment veličina (bajtova): 102,400Serveru na kojem je pokrenut BizTalk Server 2009 prima grupu od 9 000 poruka. U ovom primeru, potrebno je 2 minuta za server da završi obrada sve poruke. Sada, u grupi BizTalk navedete sljedeće postavke:

Prag velike poruke (bajtova): 10,000,000Velike poruke Fragment veličina (bajtova): 1.000.000Kada serveru na kojem je pokrenut BizTalk Server 2009 primi istu grupu od 9 000 poruka, sada treba 7 minuta za server da završi obrada sve poruke.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što operacija brisanja nepotrebnih dogodi za svojstva poruke koje su već izbrisane.

Rešenje

Kumulativna ispravka informacije

BizTalk Server 2009Fix za ovaj problem je prvi put pušten u kumulativnoj ispravci paketa 3 za BizTalk Server 2009. Za više informacija o tome kako da nabavite ovaj paket kumulativnoj ispravci, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2557149 Kumulativna ispravka paketa 3 za BizTalk Server 2009

Za BizTalk Server 2010

Hitni popravak da je obveza ovaj problem će biti obuhvaćeno kumulativne ažurirati paket 2 za BizTalk Server 2010.For više informacija o tome kako nabaviti paket kumulativnoj ispravci, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2573000 Kumulativna ispravka paket 2 za BizTalk Server 2010

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija

Za više informacija o rešavanju problema sa performansama, posetite Web lokaciju sledeće Microsoft Developer Network (MSDN):

Održavanje performansiZa više informacija o konfigurisanju globalna svojstva za vašu grupu BizTalk servera, posetite sledeću MSDN Web lokaciji:

Kako da izmenite svojstva grupeZa više informacija o hitnim ispravkama BizTalk Server, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2003907 Informacije o hitnim ispravkama BizTalk Server

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×