Uvod

Prema zakonodavnom deku br. 127/2015, umetnost. 1 i Uredba o zakonu 78/2010, umetnost. 21, sve kompanije u Italiji moraju da prenose elektronski u XML format izlaznih i izlaznih faktura Komunikacije(datifattura) počev od 2017. oktobra. Takođe je saopštila italijanska poreska služba da od samog početka 2019 zajedno sa obavezom elektronskog PDV izveštaja sa predodobravanjem sa italijanskim poreskim vlastima SDl platforma, nabavke i Izlazne fakture izveštavanje o komunikacijama biće zamenjeno od strane Esterometro podnošenje- Nabavka i prodaja ulaznih faktura izveštaj o prekograničnoj saradnji transakcija na ili od nestanovnika ili neosnovana na teritoriji Italijanski entiteti.

Dynamics Ax 2012 R3 podržava izveštaj okupovini i izlaznim fakturama za Italiju, a hitna ispravka je izdata: #4038740.

ITA Upoznaљ "Esterometro 2019" zahteva izveštaja u finansijama i operacijama (beli papir): https://MBS.Microsoft.com/Files/Customer/Ax/Learning/whitepapers/IT_ESTEROMETRO_2019.pdf

Ovaj članak opisuje promene u komunikacijama nabavki i izlaznih faktura (Esterometro)izveštavanjem Obrada na Dynamics AX 2012 R3 je uvedena u cilju da se prilagodi promene u upravljanju PDV-om u slučaju ako preduzeće primenjuje upravljanje PDV-om i izveštavanje po datumu poreske tačke ("Datum registracije PDV-a"): KB #4511202.

Pregled

Kada je kompanija odlučuje da koristi funkciju "datum registracije PDV-a" za omogućavanje upravljanja PDV-om po datumu poreske tačke koji se razlikuje od datuma knjiženja transakcije, podešavanja nabavki i izlazne fakture komunikacije (Esterometro) izveštavanje mora da se koriguje da biste prikupili fakture po datumu dnevnika PDV-a , umesto transakcije Datum knjiženja:

  1. Otvori izveštaje > glavne knjige > Spoljne > fakture za komunikaciju, kliknite na dugme Dodaj zapisi > fakture kupaca/dobavljača. Podešavanje upita tako da će sadržati polje "datum registracije PDV-a":

image.png

2. podesite interval datuma za period koji ste idu u izveštaj. Ovom promenom fakture će biti dodate u dnevnik pomoću Datum dnevnika PDV- a, a ne datum knjiženja.

Kada je parametar "datum registracije PDV-a" u obrascu " Parametri glavne knjige " označen je, sistem za dodavanje faktura u registarkomunikacije sa fakturama će Postavljanje polja "izvor datuma" na datum u dnevniku PDV-a za fakture umesto datuma fakture, taj korisnik može lako da zapisuje zapise prema ovom datumu:

image.png

Važnim Napomena : ona je Da li je datum u polju "dnevnik PDV-a " popunjen za sve poreske transakcije u povezanom periodu. Preporučuje se:

-Pokretanje "Prodaja proširenje poreskih transakcija" Provera doslednosti pre prve upotrebe izveštaj kada je datum u dnevniku "dnevnik PDV-a" aktiviran u glavnoj knjizi Parametri (KB #4511202).

-Ček Da li postoje poreske transakcije sa praznim datumom u dnevniku PDV- a uz pomoć PDV-a Registrujperiodične transakcije (kB #4511202) za svaki period koji izvestite o kupovini i Izlazne fakture za komunikaciju (Esterometro).

Informacije o hitnom popravku

Nabavljanje datoteka ispravki za Microsoft Dynamics AX

Ova ispravka je dostupna za ručno preuzimanje i instalaciju sa lokacije Microsoft Download Center.

Preuzimanje ispravke za Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Preduslovi

Da biste primenili ovu hitnu ispravku, morate imati instaliran jedan od sledećih proizvoda:

  • Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Kada primenite hitnu ispravku, morate ponovo pokrenuti servis aplikacioni server aplikacije (AOS).

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Ako se ne radi o preuzimanju problema, instaliranju ovog prilagodbenog popravka ili drugim pitanjima za tehničku podršku, obratite se svom partneru ili, ako ste direktno upisali u plan podrške korporaciji Microsoft, možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i kreirate novi zahtev za podršku. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx

Tehničku podršku za Microsoft Dynamics možete da kontaktirate i preko ovih veza za određene telefonske brojeve u zemlji. Da biste to uradili, posetite neku od sledećih Microsoft Web lokacija:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/support/information/SupportInformation/global_support_contacts_eng.htm

U specijalnim slučajevima, troškovi koji se obično naplaćuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i povezane proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške primeniće se na sva dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×