Iznenadni gubitak kritične funkcionalnosti nakon ažuriranja biti domaćin velikog volumena konferencije planiranje aplikacije u Skype za poslovne Server 2015

Simptomi

U programu Microsoft Skype za poslovni 2015 Server okruženje, razmotrite sledeći slučaj:

  • Imate instaliran Skajp za poslovne maja 2017 kumulativno ažuriranje 6.0.9319.281 na Skajp za posao bazen koji je domaćin više prednja End serverima.

  • Koristite je kontakt centar aplikacija kao što su jasnoća povezivanje koja se nalazi u ovom bazenu napraviti Skype-a za poslovne konferencije u visokog volumena.

U ovom scenariju, podskup korisnici spustili u istom bazenu da domaćini konta konfigurisan u aplikaciji bi gube veoma važna funkcionalnost na sledeći način:

  • Planiranje sastanka

  • Pokrenuti su ad hoc sastanak pomoću Sastani se odmah

  • Započni unapred planirani sastanak (već pokrenute sastanaka treba da nastavite sa radom).

  • Okreni dvostranački razgovor u višestranački razgovor pozivanjem treći korisnik

  • Prijavite nakon dugo praznina neaktivnosti

Pored toga, takođe može doći do sledećih problema:

  • Grupe usmeravanja tkanina gde jasnoće povezivanje ili kontakt centar aplikacija računa se nalazi maja pada preko drugom čvoru prednji kraj.

  • ID događaja 32190 može da bude prijavljen u prikazivaču događaja sa opisom „Store procedura da kopirate podatke iz primarnog frontend na sekundarni frontend nije uspelo”.

Uzrok

Kontakt centar aplikacija kao što su jasnoća povezivanje raspored kratkog daha (koristi-i-bacanje) sastanke sa visoke frekvencije i da ih izbrišete iz konta konfigurisane kada se poziv dovrši. Međutim, one izbrisane ili istekle sastanaka nisu potpuno uklonjena iz sistema od strane Skajp za posao zbog regresije koji je uveden u maju 2017 kumulativnoj ispravci.

Povremeno od ove aplikacije su poznati za ponovnu upotrebu konferencije ID-ove koje možda koristili u prošlosti, doći će do sukoba. Onda ovo je Skajp za Business server tretira kao neočekivano fatalno stanje koje slična situacija gubitka podataka i pokušava da automatski oporavili od strane rekonfiguriљe podskup korisnicima koji uključuju aplikacije organizator računa na drugim serverima koji vodi do posmatranih simptomi traju dokle god rekonfiguracije potrebno.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte sljedeća ažuriranja:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×