Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Šta je to izveštaj o kreditu?

Izveštaj o kreditu je istorijski zapis svih kreditnih aktivnosti, uključujući kreditna ograničenja, račune za kredit, statuse računa i istoriju plaćanja. Zajedno sa kreditnim rezultatom (koji je zasnovan na izveštaju o kreditu), izveštaj pomaže zajmodavcima i kreditorima da procene vaš kreditni rizik, koji se zatim koristi za utvrđivanje kvalifikovanosti i kreditnih stopa. 

Izveštaji o kreditu su takođe veoma korisna alatka za potrošače koji žele da drže kartice na svojim finansijskim aktivnostima, kao i instrumentalno omogućavanje ljudima da uoče zlonamerne aktivnosti. Zajmodavaci i preduzeća koriste vaš izveštaj o kreditu da bi utvrdili da li imate istoriju ili tekuća bankrota, neplaćene račune, prijave ili tužbe. 

Da li preuzimanje izveštaja o kreditu utiče na vašu kreditnu ocenu?

Jednostavna provera kreditnog izveštaja koji se kvalifikuje kao mekana istraga nema nikakvog uticaja na rezultate kredita. Međutim, to nije isti slučaj za svaku istragu kredita. Da biste utvrdili da li će istraga uticati na vašu kreditnu ocenu ili ne, važno je da znate razliku između napornog ispitivanja kredita i mekog upita kredita. Hajde da počnemo!

Istraga kredita: meka naspram teškog: U čemu je razlika?

Meka i zahtevna istraga kredita, poznata i kao meka povlačenje i čvrsta povlačenja, se javlja kada nezavisni proizvođač zatraži pristup izveštaju o kreditu. Uslovno povlačenje nema uticaja na vašu kreditnu ocenu, ali može da ima čvrstu povlačiju.

Svaki put kada se prijavite za pozajmljivanje novca, preduzeće može zatražiti izveštaj o kreditu od bilo kog od tri nacionalna kreditna biroa – TransUnion, Experian ili Equifax. To daje težak upit koji može neznatno da smanji rezultat kredita. Međutim, često kada zajmodavc povuče izveštaj o kreditu, to može dovesti i do mekog upita. Hajde da razumemo razlike. 

Љta je to meko povlaиenje?

Meka istraga kredita ili uslovno povlačenje dešava se kada vi ili neka druga osoba proverite izveštaj o kreditu bez formalne prijape. Takođe se javlja kada preduzeće pokrene proveru u pozadini pre nego što vas angažova. Štaviše, banke i zajmodavci koriste uslovne povlake za skraćivanje liste računa za promotivne ponude na kreditnim karticama. Dobre vesti o mekanim povlacima su, za razliku od tvrde vuиe, samo vi moћete da ih vidite. 

Љta je teљko povuжi?

Kada se prijavite za kredit, hipoteku ili kreditnu karticu, obično dolazi do teškog ispitivanja kredita ili teškog povlačenja. Finansijska institucija, koja može da bude zajmodavnik ili preduzeće sa kreditnim karticama, pokreće težak ček u izveštaju o kreditu. Kada iznajmljujete stan, potencijalni stanodavca bi takođe teško povukao kredit nakon vašeg odobrenja. Imajte na umu da više teških upita u kratkom intervalu mogu da vas pozabave klijentom visokog rizika koji iseca dugove. 

Kako da preuzmete izveštaj o kreditu u zaštitniku?

Da biste preuzeli izveštaj o kreditu¹ u zaštitniku, otvorite nadgledanje kredita sa pločice kontrolne table i vršite interakciju sa dugmetom "Pogledajte izveštaj".

Napomena: Na ovom segmentu stranice rezimea nadgledanja kredita pronaći ćete pregled izveštaja koji prikazuje broj naloga, upita za kredit i postojeće javne zapise. Pored toga, on pruža datum najnovije generacije izveštaja o kreditu i predviđani datum za sledeći.

Najčešća pitanja

Izveštaji o kreditu ažuriraju se u istom ciklusu kao i rezultati kredita, npr. mesečno, počevši od datuma kada je usluga prvi put omogućena. 

Microsoft koristi VantageScore (3.0) iz Experijana kao sistem bodovanje kredita u okviru zaštitnog modula za pojedince. VantageScore (3.0) koji vidite u programu Zaštitnik pojedinaca je kreditna ocena jednog biroa, posebno navedena od strane Experian.

Nadgledanje kredita u Microsoft Defender funkcioniše putem saradnje sa ekspedicijama. Experian je odgovoran za isporuku obaveštenja o kreditu, rezultata kredita i izveštaja o kreditu pristupate putem ove usluge.

Experian skladišti neophodne podatke za preuzimanje kreditnih izveštaja, rezultata i obaveštenja pomoću industrijski standardnih metoda šifrovanja. Oni takođe koriste TLS 1.2 šifrovanje za sve podatke koji se prenose između vašeg uređaja i svoje usluge.

Microsoft ne prikazuje niti zadržava informacije sa ličnim podacima koji se odnose na vas ili vašu upotrebu ove usluge i ne deli vaše podatke sa trećim licima. Isto tako, Experian ne otkriva, ne prodaje niti odobrava pristup vašim podacima spoljnim stranama.

Odricanje odgovornosti:

1. Funkcija dostupna na teritorijama SAD i SAD. Rezultat kredita je jedan biro VantageScore 3,0 koji daje Experian®. Mesečni izveštaj o kreditu obezbeđuje Experian® pomoću pojedinačnih podataka biroa. Za korisnike mlađe od 18 godina ili za one koji nemaju istoriju kredita, kreditna ocena nije uključena. Porodični organizatori neće imati mogućnost da ulazne, prikazuju i primaju obaveštenja u vezi sa nadgledanjem kredita člana porodice. Primarni jezik prikaza uređaja mora biti postavljen na engleski.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×