Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simptomi

Kada kliknete na sliku, iznad kartica " Oblikovanje " pojavljuje se kartica " Alatke za crtanje ", umesto kartice Alatke za slike .

Napomena: Ako ne vidite stavku Alatke za slike ili Alatke za crtanje kartice, uverite se da ste izabrali sliku, oblik ili druge objekat.

Uzrok

Slike se ne tretira kao sliku zato što je to najverovatnije sliku sa tip crteža formata (kao što su vektorska grafika) ili na ugrađeni objekat.

Uobičajene oznake tipa datoteke za vektorske grafike su .wmf, .emf i .eps. Takođe, većina clip art je u format vektorske grafike.

Možete takođe ovog problema može doći ako niste ispravno izabrane slike ili ako vaš dokument je kreiran u prethodnoj verziji sistema Office i koristite Office u režimu kompatibilnosti.

Rešenje

Pokušajte nešto od sledećeg:

  • Zamena sliku sa slikom koja ima jednu od ove oznake tipa datoteke: .png, .jpeg ili .jpg, .tiff, .bmp ili .gif.

  • Uverite se da ste izabrali sliku tako što ćete kliknuti na nju.

  • Kliknite dvaput na sliku da biste je izabrali i otvorite karticu Oblikovanje .

  • Ako vidite [Režim kompatibilnosti] pored imena datoteke na vrhu prozora Office, sačuvajte dokument u svojoj verziji sistema Office dokument umesto starije verzije u kojoj ga je prvobitno sačuvana, a zatim pokušajte ponovo.

Takođe pogledajte

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×