Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

U Microsoft Excel možete izabrati ćelije u opsegu ručno ili pomoću nekog jednostavnog koda programa Microsoft Visual Basic za aplikacije. Ovaj članak pruža primere koje možete koristiti za izbor opsega ćelija.

Više informacija

Primeri ručnog izbora ćelija

Da biste ručno izabrali sve podatke u koloni, izaberite prvu ćeliju i pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+STRELICA NADOLE.

Na slaganje, da biste ručno izabrali red i sve kolone priložene redu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+STRELICA NADOLE+STRELICA NADESNO. Međutim, svi podaci moraju da budu kontinualni (to jes, ne možete da imate prazne redove ili kolone). Takođe, možete da izaberete trenutnu oblast podataka (kontinualne podatke, bez praznih redova ili kolona) tako što ćete uraditi sledeće:

  1. U meniju Uređivanje izaberite stavku Idi na.

  2. U dijalogu Idi na izaberite stavku Specijalno.

  3. U dijalogu Specijalno "Idi na" izaberite stavku Trenutna oblast, a zatim kliknite na dugmeOK
    .

Ovaj opseg možete izabrati i pomoću jednostavne Visual Basic za kôd aplikacije.

Napomogućeno Ako pokušate da snimite ovu proceduru pomoću zapisatora makroa, ne dobijate iste rezultate.

Primeri načina korišćenja koda Visual Basic za izbor ćelija u opsegu

Microsoft pruža primere programerskih primera samo za ilustraciju, bez bilo izražene ili implicisane garancije. To uključuje, ali nije ograničena na implicirane garancije za podsajtovo ili podobnost za određenu namenu. Ovaj članak pretpostavlja da ste upoznati sa programiranjem koji se prikazuje i alatkama koje se koriste za kreiranje i otklanjanje procedura otklanjanja grešaka. Inženjeri Microsoft podrške mogu da vam pomognu da objasnite funkcionalnost određene procedure, ali neće izmeniti ove primere da bi pružili dodatnu funkcionalnost ili konstruktivne procedure kako bi ispunili vaše određene zahteve. Sledeći primeri Visual Basic koda pokazuju kako da izaberete različite opsege.

Ako znate početnu ćeliju (u ovom primeru to je početna ćelija je ćelija C1), a želite da izaberete do poslednje ćelije (u istoj koloni) koja sadrži podatke, ali ne znate tu adresu, koristite sledeći kôd:

   Sub SelectRangeDown()
Range("c1", Range("c1").End(xlDown)).Select
End Sub

Napominjajte da makro SelectRangeDown pretpostavlja da su podaci su kontinualni. U suprotnom, ako postoje prazne ćelije u koloni podataka koju birate, ovaj makro možda neće izabrati sve ćelije u koloni.

Ako podaci počinju u ćeliji C1, ali nisu kontinuisani u koloni, koristite sledeći makro u programu Microsoft kancelarija Excel 2003 i u ranijim verzijama programa Excel:

   Sub SelectRangeDown_Discontiguous()
Range("c1", Range("c65536").End(xlUp)).Select
End Sub

Pošto Microsoft kancelarija Excel 2007 podržava 1.048.576 redova, koristite sledeći makro u programu Excel 2007:

 Sub SelectRangeDown_Discontiguous()
Range("c1", Range("c1048576").End(xlUp)).Select
End Sub

Ako želite da izaberete iz aktivne ćelije nadole, a sve kolone nadole (pod pretpostavkom kontinualnih podataka u svim redovima i kolonama), koristite sledeći kôd:

   Sub myrangearea()
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown).End(xlToRight)).Select
End Sub

Ako znate početnu ćeliju (u ovom uzorku koda početna ćelija je D1) i želite da izaberete kolonu i sa desne strane koristite sledeći kôd:

   Sub RangeFromStart()
Range("d1", Range("d1").End(xlDown).End(xlToRight)).Select
End Sub

Da biste izabrali sve podatke u trenutnoj oblasti, koristite sledeći kôd:

   Sub CurrentArea()
Selection.CurrentRegion.Select
End Sub

Primeri uključeni u ovaj članak pokazuju kako da izaberete različite opsege na aktivnom radnom listu trenutne radne sveske.

Za dodatne informacije o tome kako da izaberete opsege u programu Visual Basic za aplikacije (i za naprednije primere) kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

291308 Kako da izaberete ćelije/opsege pomoću Visual Basic procedura u Excel

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×