U OVOM ZADATKU

Rezime

Ovaj članak govori o tome kako možete kreirati dokument zasnovan na tekstu sa Active Server Pages (ASP) i da delite dokument sa klijentom koristeći tip Office viљenamenska Internet Mail Extensions (MIME). Format zasnovan na tekstu demonstrirali su u ovom članku je HTML i prikazivanja dokumenta pomoću programa Excel i Word MIME vrste. Postoje nekoliko tekst formati koje možete da koristite da biste kreirali Office dokumente koristeći istu tehniku predstavljen u ovom članku. Možete da kreirate dokumente zasnovane na tekst za Excel pomoću sljedećih formata:

 • Razdvojenih zarezima (.csv)

 • Razgraničen tabulatorom (.txt)

 • HTML

 • XML (Excel 2002)

Isto tako, možete da kreirate dokumente zasnovane na tekst za Word pomoću sljedećih formata:

 • Tekst

 • HTML

 • Format obogaćenog teksta (.rtf)

Kako se kreira scenarij

 1. Pokrenite bilo koji tekst ili HTML uređivača i nalepite sledeći kôd u uređivaču:

  <%@ Language=VBScript %><%  Dim r, Amount, Tax  'Change HTML header to specify Excel's MIME content type.  Response.Buffer = TRUE  Response.ContentType = "application/vnd.ms-excel"%><HTML><BODY> <TABLE>  <TR>   <TD><B>Order #</B></TD>   <TD WIDTH="120" ALIGN="Right"><B>Amount</B></TD>   <TD WIDTH="120" ALIGN="Right"><B>Tax</B></TD>  </TR>  <% For r= 1 to 20 %>  <TR>   <TD><%=r%></TD>   <% Amount = FormatCurrency(Rnd()*1000,2) %>   <TD><%=Amount%></TD>   <% Tax = FormatCurrency(Amount*0.07,2) %>   <TD><%=Tax%></TR>  <% Next %>  <TR>   <TD> </TD>  </TR>  <TR>   <TD> </TD><TD>=SUM(B2:B21)</TD><TD>=SUM(C2:C21)</TD>  </TR> </TABLE></BODY></HTML>
 2. Da sačuvate novi scenario kao Exceldoc.asp virtualna osnovnoj fascikli vašeg Web servera. Podrazumevani osnovni je C:\Inetpub\Wwwroot.

Kako da pokrenete skriptu

 1. Pokrenite Microsoft Internet Explorer.

 2. U traku za adresu, upišite http://YourWebServer/ExcelDoc.asp (gde YourWebServer je ime vašeg Web servera) i pritisnite ENTER.

 3. Nakon sto je otvoreno u programu Excel, ispitajte rezultate. Imajte na umu oblikovanja i formule u ćelijama B23 i C23.

Kako da probamo opet

Dalje, izmenite scenario tako da se dokument otvori u programu Word umesto programa Excel:

 1. U scenariju, izmenite MIME tip na sledeći način:

    Response.ContentType = "application/msword"  
 2. Sačuvaj izmenjeni dokument virtualni osnovnoj fascikli na vašem Web serveru kao Worddoc.asp.

 3. Pokrenite Internet Explorer i pronađite http://YourWebServer/WordDoc.asp (gde YourWebServer je ime vašeg Web servera).

Toubleshooting

Koristi format zasnovan na tekstu za Office dokumente možete obezbediti rešenje na vašem Web serveru koji je veoma podesiv i pruža dobre performanse. Nedostatak pomoću formata koji je zasnovan na tekstu je da su ograničeni u Office funkcija koje možete koristiti. Neki programeri mogu odabrati da koristite automatizovani za kreiranje Office dokumenata; Iako je automatizacija u okruženju sa klijentske strane daje maksimalnu fleksibilnost u eksploataciju sve opcije koje su dostupne u Office, možete da generišete neke probleme za server-side aplikaciju. Ako otkrijete da koristite format dokumenta koji je zasnovan na tekstu koji ne vrši dostavu na nivo stvaranja dokumenta potrebno, možda ćete želeti da potražite u sljedećem članku baze znanja da biste utvrdili ako je automatizacija možda rešenje koje je najbolje za tebe:

257757 INFO: razmatranja za Server-Side automatizacija sistema Office

Reference

Za više informacija, pogledajte sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokaciju:

Microsoft Office razvoj sa Visual Studiohttp://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa188489(office.10).aspx

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×