Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Internet Explorer je završena 15. juna 2022.

Internet Explorer 11 je trajno onemogućen putem ispravke za Microsoft Edge na određenim verzijama OS Windows 10. Ako bilo koji sajt koji posetite zahteva Internet Explorer 11, možete ga ponovo učitati u režimu Internet Explorer u pregledaču Microsoft Edge. Preporučujemo da koristite Microsoft Edge za brže, bezbednije i modernije iskustvo pregledanja veba.

Prvi koraci uz Microsoft Edge

Rezime

Hardversko ubrzavanje je funkcija u programu Internet Explorer 9 i novijim verzijama koja omogućava programu Internet Explorer da premesti svu grafiku i prikaz teksta iz CPU-a u jedinicu za grafičku obradu (GPU). U nekim slučajevima morate da omogućite ili onemogućite hardversko ubrzanje da biste proverili probleme sa kompatibilnošću hardvera ili softvera sa prikazivanjem određenih internet veb lokacija, kao što su veb lokacije koje sadrže strimovanje ili video zapis preko celog ekrana.

Napomena Vizuelizaciju je proces korišćenja kôda računara za prikazivanje teksta i grafike koje vidite na ekranu.

Da biste omogućili ili onemogućili hardversko ubrzanje za vas, idite na odeljak "Popravite to za mene". Ako biste radije da sami rešite ovaj problem, idite na odeljak "Dozvolite mi da ga rešim sam".
 

Popravi za meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme "Preuzmi " ili vezu. Zatim kliknite na dugmePokreni u dijalogu Preuzimanje datoteke i pratite korake u čarobnjaku Za popravke .


Beleške

 • Rešenje "Popravi it" neće funkcionisati ako gramografska kartica ili video upravljački program ne podržavaju GPU hardversko ubrzanje.

 • Ovaj čarobnjak je možda samo na engleskom jeziku, ali automatsko ispravljanje funkcioniše i za druge verzije Windows.

 • Ako niste na računaru na kom postoji problem, sačuvajte rešenje Reši na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kom postoji problem.


Zatim idite na odeljak "Da li je ovo rešilo problem?".

 

Pusti me da ga ja popravim

Da biste onemogućili hardversko ubrzavanje, pratite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Internet Explorer.

 2. Kliknite na ikonu Alatke u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 3. Izaberite karticu Više opcija, a zatim u okviru Ubrzana grafika potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi vizuelizaciju softvera umesto GPU prikazivanja.

  Korišćenje prikazivanja softvera umesto GPU prikazivanja

 4. Kliknite na dugme Primeni, a zatim na dugme U redu.

 5. Zatvorite Internet Explorer, a zatim ga ponovo pokrenite da bi promena stupala na snagu.

Da biste ponovo omogućili hardversko ubrzanje, pratite prethodne korake, ali u 3. koraku opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi prikaz softvera umesto GPU prikazivanja.

 

Da li je ovo rešilo problem?

 • Otvorite veb stranicu da biste videli da li je problem rešen. Ako jeste, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete da se obratite podršci.

 • Cenili bismo vaše povratne informacije. Da biste pružili povratne informacije ili prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu "Reši to za mene" ili nam pošaljite e-poruku .

Više informacija

Da li moja gramo kartica i video upravljački program podržavaju hardversko ubrzanje?

Imajte na umu da čak i ako Internet Explorer otkrije da vaša gravna kartica ili video upravljački program podržavaju GPU hardversko ubrzanje i prevođenje adrese drugog nivoa (SLAT), on će i dalje koristiti prikaz softvera umesto GPU prikazivanja u sledećim scenarijima:

 • Ako je Internet Explorer pokrenut u sesiji udaljene radne površine.

 • Ako GPU i upravljački program računara imaju poznate probleme sa pouzdanošću, funkcionalnošću, bezbednošću ili performansama prilikom pokretanja programa Internet Explorer. Ovi problemi mogu da uključuju prikaz veb sadržaja veoma sporo, Internet Explorer se ne odaziva kada često posećujete veb lokacije ili probleme sa kvalitetom prilikom prikazivanja veb sadržaja ili popularnih ActiveX kontrola, kao što je Adobe Flash.


Ako Internet Explorer otkrije da trenutna gravna kartica ili video upravljački program ne podržava hardversko ubrzanje GPU-a, preuzmite najnoviji video upravljački program koji podržava hardversko ubrzanje. Da biste to uradili, pratite ove korake.

Napokon Ove informacije se primenjuju na stone računare. Ako koristite laptop računar, posetite veb lokaciju proizvođača video kartica i instalirajte najnoviji video upravljački program koji podržava ubrzavanje GPU-a. Informacije o tome kako da se obratite proizvođaču hardvera potražite na veb lokaciji kontakt informacija o dobavljaču hardvera i softvera .

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, a zatim kliknite Windows Update. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

 2. U levom oknu izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke.

  Proveri da li postoje ispravke

 3. Kliknite na vezu da biste dobili opcionalne ispravke. Windows Update sve ažurirane upravljačke programe koji su dostupni.

 4. Kliknite na upravljački program koji želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Da biste sami preuzeli i instalirali upravljački program

Ako Windows možete da pronađete upravljački program za graрaиku karticu, a uređaj nije došao sa softverom upravljačkog programa, možete da potražite upravljački program na veb lokaciji proizvođača. Ispravke upravljačkih programa obično možete da pronađete u odeljku podrške veb lokacije.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim izaberite stavku Prikaz.

 2. U levom oknu izaberite stavku Promeni postavke prikaza.

  Promena postavki prikaza

 3. Izaberite stavku Više opcija Postavke.

  Više opcija Postavke

 4. Izaberite karticu Adapter i obratite paћnja na tip adaptera.

  Tip adaptera

 5. Izaberite stavku Svojstva.
  Svojstva

 6. Izaberite karticu Upravljački program i obratite belešku na trenutnu verziju upravljačkog programa.

Da biste pronašli ažurirani upravljački program, posetite veb lokaciju kontakt informacija dobavljača hardvera i softvera . Pronađite proizvođača, a zatim posetite njegovu veb lokaciju da biste preuzeli najnoviji upravljački program za granicu. Sledite uputstva na veb lokaciji.

Ako pronađete ažurirani upravljački program, pratite uputstva za instalaciju na veb lokaciji. Većina upravljačkih programa se sama instalira. Kada ih preuzmete, obično jednostavno kliknete dvaput na datoteku da biste započeli instalaciju, a zatim se upravljački program sam instalira na računaru.

Ako preuzmete upravljački program koji se ne instalira automatski, pratite ove korake da biste ga sami instalirali.

Napomena Morate biti prijavljeni kao administrator da biste to uradili.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim kliknite na dugme Upravljač uređajima. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

 2. Kliknite na uređaj za koji morate da instalirate upravljački program, izaberite karticu Upravljački program, izaberite stavku Ažuriraj upravljački program, a zatim sledite uputstva. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Napomena Ako instaliranje najnovijih video upravljačkih programa ne reši ovaj problem, možda ćete morati da nadogradite granicu na granicu koja podržava hardversko ubrzanje GPU- a.

Microsoft radi sa računarima i GPU partnerima kako bi automatski ažurirao što je moguće više računara na najnovije upravljačke programe.
 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×