Podrška za Windows Vista servisni paket 1 (SP1) završava se 2011 12. Da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke za Windows, uverite se da koristite Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Za više informacija pogledajte ovu Microsoft Veb stranicu: podrška se završava za neke verzije operativnog sistema Windows.

Đenjem

Windows Vista servisni paket 1, Windows 7, Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2 sada uključujete podršku za strukturiranu zaštitu zamene izuzetaka (SEHOP). Ova funkcija je dizajnirana tako da blokira zloupotrebe koje koriste tehniku zamene za zamenu strukturiranog Handler (SEH). Ovaj mehanizam zaštite se pruža u okviru izvršavanja. Stoga štiti aplikacije bez obzira na to da li su sastavljeni sa najnovijim poboljšanjima, kao što je opcija/SAFESEH. Preporučujemo da Windows korisnici koji su pokrenuli bilo koji od gorenavedenih operativnih sistema omogućuju ovu funkciju da poboljša bezbednosni profil sistema.

Ovaj članak vam pomaže da omogućite ovu funkciju.

Da biste mi omogućili ovu funkciju, idite na odeljak "Omogućavanje meni"za". Ako biste želeli da sami omogućite ovu funkciju, idite na odeljak "Dozvoli mi da je sam omogućim".

Napomena ako koristite Windows 7 ili Windows Server 2008 R2, idite na odeljak " Dozvoli mi da ga omogućim" jer automatski čarobnjak za Windows 7 i za windows Server 2008 R2 još uvek nije dostupan.

Omogućavanje

Da biste automatski omogućili ovu funkciju, kliknite na vezu reši ovaj problem. Zatim kliknite na dugme pokrene u dijalogu preuzimanje datoteke i slijedite korake u ovom čarobnjaku.

Primeć

 • Ovaj čarobnjak se primenjuje samo na Windows Vista servisni paket 1 i Windows Server 2008.

 • Ovaj čarobnjak može biti samo na engleskom jeziku. Međutim, automatska ispravka takođe funkcioniše za druge jezičke verzije operativnog sistema Windows.

 • Ako se ne nalazite na računaru koji ima problem, možete da sačuvate automatsku popravku na fleš disku ili na CD-u, a zatim možete da ga pokrećete na računaru koji ima problem.

Cijenili bismo vaše povratne informacije. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na
blogu "popravi me" za meneili nam pošaljite
e- poruku.

Dozvoli mi da ga sam omogućim

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Stoga se uverite da pažljivo pratite ove korake. Napravite rezervnu kopije pre nego što ga izmenite radi dodatne zaštite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Dodatne informacije o pravljenju rezervne kopije i oporavku registratora u prethodno stanje potražite u članku sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopije i ponovo vratite registrator po podrazumevanoj vrednosti, SEHOP je omogućen u operativnom sistemu Windows Server 2008 R2 i u sistemu Windows Server 2008. Funkcija SEHOP je podrazumevano onemogućiti u operativnom sistemu Windows 7 i operativnom sistemu Windows Vista. Da biste omogućili SEHOP ručno, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte ponovno gedit, a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Pronađite sledeći potključ registratora:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\kernel\DisableExceptionChainValidationNapomena ako ne možete da pronađete stavku registratora "umanjenog valjanosti " u okviru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\kernel\ potkey, slijedite ove korake da biste ga kreirali:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na jezgro, kliknite na dugme
   novo, a zatim izaberite stavku DWORD vrednost.

  2. Otkucajte umanjenog
   valjanosti, a zatim pritisnite taster ENTER.

 3. Kliknite dvaput na stavku
  Onemogućavanje valjanosti.

 4. Promenite vrednost stavke "umanjena umanjena Provera valjanosti " na vrednost 0 da biste je omogućili, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Zabeležite vrednost od 1 Onemogući stavku registratora. Vrednost 0 omogućava to.

 5. Izađite iz uređivača registratora.

Poznati problemi

Kada omogućite SEHOP, postojeće verzije aplikacija Cygwin, Skype i Armadilj možda neće ispravno funkcionisati.

Napomena da biste rešili ovaj problem, obratite se proizvođaču softvera da biste ažurirali.

Insinu

Sprečavanje iskorišćavanja SEH zamene


Za više informacija o tehnici koju možete da koristite da biste sprečili korišćenje programa SEH preklopnikom, posetite sledeću neinformisanu Veb lokaciju:

http://www.uninformed.org/?v=5&a = 2&t = txtProizvodi nezavisnih proizvođača o kojima se ovaj članak bavi imaju preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne omogućava garanciju, podrazumevanu ili drugu, o performansama ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Microsoft pruža kontakt informacije nezavisnog proizvođača kako bi vam pomogla da pronađete tehničku podršku. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez najave. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×