Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

UVOD

Ovaj članak govori o tome kako da popravite operativni sistem i kako da vratite konfiguraciju operativnog sistema na raniju tačku u vremenu u operativnom sistemu Windows Vista. Ovaj članak opisuje kako se koristi alatka "Provera sistemskih datoteka" za skeniranje i zamenjivanje sistemskih datoteka u slučajevima u kojima rešavate problem u operativnom sistemu Windows Vista. Takođe govori o tome kako se koristi alatka "oporavak sistema" za vraćanje konfiguracije operativnog sistema na raniju tačku u vremenu.

Više informacija

Alatka "Provera sistemskih datoteka"

Pokrenite alatku "Provera sistemskih datoteka" da biste utvrdili da li je problem koji nailazite uzrokuje neke sistemske datoteke koje koristi operativni sistem Windows Vista. Alatka "Provera sistemskih datoteka" skenira sistemske datoteke i zamenjuje neispravne verzije sistemskih datoteka korišćenjem ispravnih verzija. Da biste pokrenuli alatku "Provera sistemskih datoteka", sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start windows icon, a zatim u polje " Započni pretragu " otkucajte " cmd ".

  2. Kliknite desnim tasterom miša na listu programa , a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Notice icon Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme " Nastavi "

  3. Na komandnoj liniji, sledeći red, a zatim pritisnite taster ENTER:

    Sfc/scannow

Kada se skeniranje dovrši, testirajte da biste videli da li je problem koji nailazite rešen. Ako problem koji nailazite nije rešen, koristite proceduru opisanu u odeljku "Alatka" oporavak sistema ".

Alatka "oporavak sistema"

Drugi metodi za rešavanje problema, kao što je korišćenje alatke "Provera sistemskih datoteka", možda neće rešiti problem. Ako ne reše problem i problem koji ste nedavno pokrenuli, možete koristiti alatku "oporavak sistema". Korišćenjem ove alatke možete vratiti računar na raniju tačku u vremenu. Korišćenje alatke "oporavak sistema" možda neće nužno da vam pomogne da utvrdite problem. Alatka "oporavak sistema" koristi tačke vraćanja za vraćanje sistemskih datoteka i postavki na raniju tačku u vremenu. Možete je koristiti za vraćanje operativnog sistema na tačku u vremenu u kome niste iskusili problem. Kada koristite oporavak sistema da biste vratili računar u prethodno stanje, programi i ispravke koje ste instalirali biće uklonjeni. Da biste operativni sistem vratili na raniju tačku u vremenu, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start windows icon, otkucajte oporavak sistema u polje Započni pretragu , a zatim izaberite stavku oporavak sistema na listi programa . Notice icon Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme " Nastavi".

  2. U dijalogu " oporavak sistema " izaberite stavku Odaberi drugu tačku vraćanja, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. Na listi tački vraćanja kliknite na tačku vraćanja koja je kreirana pre nego što ste počeli da iskusite problem, a zatim kliknite na dugme dalje.

  4. Kliknite na Završi. Računar se ponovo pokreće, a sistemske datoteke i postavke se vraćaju u stanje u trenutku kada je kreirana tačka vraćanja.

Reference

Za više informacija o oporavku sistema u operativnom sistemu Windows Vista posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/9f6d755a-74bb-4a7d-a625-d762dd8e79e51033.mspx

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×