Kako da privremeno blokira instalaciju programa .NET Framework 4.7.2

Uvod

Ovaj članak opisuje kako da privremeno blok instalacija .NET Framework 4.7.2 i njene odgovarajuće jezičke pakete na sve podržane platforme.

O Microsoft .NET Framework 4.7.2

Microsoft .NET Framework 4.7.2 je nadogradnja na licu mesta .NET Framework 4, 4.5, 4.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.61, 4.6.2, 4.7. i 4.7.1. Neki klijenti mogu da imaju poslovni uslov da blokira automatsku instalaciju putem usluge Windows Update za .NET Framework 4.7.2 u njihovim upravljanim okruženjima. Ovaj članak opisuje kako izvršiti ovu radnju za blokiranje. Napomena Kada dovršite korake u odjeljku „Kako da privremeno blokira instalaciju programa .NET Framework 4.7.2”, .NET Framework 4.7.2 i njene odgovarajuće jezičke pakete će više biti ponuđena putem usluge Windows Update.

Više informacija

VažnoPratite korake u ovoj sekciji pažljivo. Može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Prije nego modificirate,napravite rezervnu kopiju registratora za restauracijuu slučaju da dođe do problema.  

Poznati problemi

 • Aplikacije koje se oslanjaju na .NET Framework da pokrene COM komponenta i to pokrenuti sa ograničenim dozvolama možda neće početi ispravno raditi, niti se vratiti „pristup je odbijen”, „klasa nije registrovana”, ili „unutrašnja došlo je do otkazivanja iz nepoznatih razloga” grešaka.

Kako da privremeno blokira instalaciju programa .NET Framework 4.7.2

Važno Preporučuje se da te ne blokiraju instalaciju programa .NET Framework 4.7.2. Međutim, možda poslovnih razloga da privremeno blokira instalaciju. Na primer, može da zahteva više vremena za testiranje linija-poslovne aplikacije u vašem okruženju. U tom slučaju, možete da izmenite registar kako biste privremeno blokirati ovu instalaciju.

Napomene 

 • Nakon što prođete ove korake, Microsoft .NET Framework 4.7.2 će i dalje biti dostupni putem usluge Windows Update i Windows Server Update Services (WSUS). Microsoft .NET Framework 4.7.2 biće kategorisane kao preporučena ažuriranja na tim platformama.

 • Za sigurnost, stabilnost, pouzdanost i servisiranje, preporučujemo da ne održi ovaj blok neko kraće vreme.

Koraci

 1. Napravite rezervnu kopiju registratora.

 2. Pokrenite alatku „Uređivač registratora“. Da biste to učinili, kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte regedit , a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pronađite i kliknite sljedeći podključ:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET okvir Setup\NDP

 4. Nakon što izaberete ovaj potključ, postavite pokazivač na meniju Uređivanjenovo , a zatim izaberite stavku ključ.

 5. Upišite Vu, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Kliknite desnim tasterom miša WU, postavite pokazivač na njui onda kliknite na DWORD vrijednost.

 7. Upišite BlockNetFramework472, a zatim pritisnite taster Enter.

 8. Desnom tipkom miša kliknite BlockNetFramework472, a zatim Modify.

 9. U polju Podaci o vrednosti otkucajte 1 i kliknite na dugme U redu.

 10. U meniju datoteka izaberite stavku Exit da biste napustili Registry Editor.

NapomenaOrganizacije nemaju da izmenite registrator u okruženjima koja upravlja se putem ažuriranja rešenje za upravljanje, kao što je Microsoft WSUS ili System Center Configuration Manager. Organizacije mogu da koriste ove proizvode u potpunosti upravlja raspoređivanje ažuriranja koja su objavljena kroz Windows Update ili Microsoft Update. Proceduru opisanu u ovom članku je potrebno samo za računare koji direktno povezati i primate ispravke sa lokacije Windows Update.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×