Uvod

Microsoft .NET Framework 4,8 je bio dostupan za preuzimanje od 18 aprilath, 2019 godine i predstavlja nadogradnju na licu mesta da .NET Framework 4, 4.5, 4.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.61, 4.6.2, 4,7, 4.7.1 i 4.7.2. Preporučujemo da izvršite nadogradnju na .NET Framework 4,8 da prima najviši nivo performansi, pouzdanosti i bezbednosti.

.NET framework 4,8 će uskoro biti dostupna na lokaciji Windows Update, WSUS i Microsoft Catalog. Međutim, mali broj kupaca može imati poslovne uslov da privremeno blokira automatsku instalaciju putem usluge Windows Update u njihovim upravljanim okruženjima. Na primer, klijentskim mašinama može direktno povezati na Windows Update/Microsoft Update servere pre nego povežete sa WSUS server za unutrašnje. U takvim slučajevima može da zahteva više vremena za testiranje linija-poslovne aplikacije u vašem okruženju.

Ovaj članak opisuje kako da privremeno blok instalacija .NET Framework 4,8 i njene odgovarajuće jezičke pakete na sve podržane platforme.

Detaljne informacije

Važno: Pažljivo sledite korake u ovom odeljku. Može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Ranije si menjate, sigurnosne kopije registra za vraćanje u prethodno stanje u slučaju da dođe do problema.

Kada dovršite korake u odjeljku „Kako da privremeno blokira instalaciju programa .NET Framework 4,8”, .NET Framework 4,8 i njene odgovarajuće jezičke pakete biće više ne ponuđena putem usluge Windows Update.

Kako da privremeno blokira instalaciju programa .NET Framework 4,8

 1. Napravite rezervnu kopiju registratora.

 2. Pokrenite Registry Editor. Da biste to učinili, kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte regedit , a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pronađite i kliknite sljedeći podključ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET okvir Setup\NDP

 1. Nakon što izaberete ovaj potključ, postavite pokazivač na meniju Uređivanjenovo , a zatim izaberite stavku ključ.

 2. Upišite Vu, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Kliknite desnim tasterom miša WU pokazivač na nju, a zatim kliknite DWORD Value.

 4. Upišite BlockNetFramework48, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Desnom tipkom miša kliknite BlockNetFramework48, a zatim Modify.

 6. U polju Podaci o vrednosti otkucajte 1 i kliknite na dugme U redu.

 7. U meniju datoteka izaberite stavku Exit da biste napustili Registry Editor.

Napomene

 • Nakon što prođete ove korake, Microsoft .NET Framework 4,8 će i dalje biti dostupni putem usluge Windows Update i Microsoft Update Catalog.

 • Za sigurnost, stabilnost, pouzdanost i servisiranje, preporučujemo da ne održi ovaj blok neko kraće vreme.

Organizacija ne morate da izmenite registrator u okruženjima koja upravlja se putem ažuriranja rešenje za upravljanje, kao što je Microsoft WSUS ili System Center Configuration Manager. Organizacije mogu da koriste ove proizvode u potpunosti upravlja raspoređivanje ažuriranja koja su objavljena kroz Windows Update ili Microsoft Update. Proceduru opisanu u ovom članku su potrebne samo za računala koja se direktno poveže i primate ispravke sa lokacije Windows Update.

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×